UCUZ EV FIRSATI DOĞDU

TAKİP ET

Denizli Ticaret Odası, Denizli'deki Banka şubeleri ile Müteahhitleri bir araya getirdi. Satılmayı bekleyen hali hazırdaki 3 bin konut için ucuz kredi anlaşmasına imza attı.

 
Denizli Ticaret Odası’nın ekonomiye  ve inşaat sektörüne can vermek amacıyla başlattığı proje hayata geçti. Denizlili müteahhitlerin elinde satış bekleyen 3 bin adet konutun , ucuz konut kredisiyle satılması için başlatına sözleşme ile evsizlere 0.98’den başlayan oranlarla kredi imkanı sağlanacak.

Denizli ekonomisine yaklaşık 120 milyon lira sıcak para akışı sağlayacak projenin tanıtımını DTO Başkanı Uğur Erdoğan yaptı. Erdoğan, “Ülkemizin ekonomisine az da olsa destek verebilirsek, evsizleri konut sahibi yapabilirsek mutlu olacağız.
Piyasada ki güncel oranlar yerine, makul oranları sağlayarak, aradaki farkın müteahhit firma ve bankalar arasındaki anlaşmalar ile giderilebileceğini de
tespit ettik. Bu konuda bankaların temsilcileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik; bazı bankalarımızla iş birliğine gittik.
Kampanyamız özetle, hali hazırdaki büyük inşaat firmalarının kendi bünyelerinde finanse ederek çeşitli kampanyalar adı altında piyasaya sunduğu satış ve pazarlama yönteminin, Denizli Ticaret Odası eli ile daha alt ölçekte iş yapan firmalara da ulaştırılmasıdır. Bu sayede, sektör aşağıdan yukarıya yeniden dinamizm kazanacaktır.
Kampanyamızda, Denizli Ticaret Odası’nın herhangi bir kefilliği ya da taahhüdü söz konusu değildir!
Kampanyamız, elinde 5 adet satılık konut bulunan müteahhit ile 500 adet satılık konutu bulunan müteahhidin aynı kefede yer alabileceği bir çalışmadır.
Konut alacak vatandaşlar dilediği müteahhit firmaya başvurarak kampanyamıza destek veren ilgili banka ve finans kuruluşları iş birliği ile 0.98’den başlayan oranlar ile kredi kullanımı şansı elde edebilecek! Ancak, satış ile ilgili şartlar alıcı ve satıcı arasında ki anlaşmayla belirlenecek. Bu noktada Odamız ile kampanyamıza katkı sağlayan ilgili bankaların müdahalesi söz konu olmayacaktır.
Kampanyamızın tanıtımı için, kentimizin çeşitli yerlerine odamızın girişinde de gördüğünüz afişlerimiz asılmaya başlandı. Ayrıca bilboardlarda, halk otobüslerinin içleri ile arkalarında ilanlarımız olacak. Odamızın web sayfası ile sosyal medya hesapları gibi internetteki iletişim noktalarından, halkımız bilgilendirilecek. Yazılı, görsel ve işitsel medyamızda kullanılacak ilanlar ile daha geniş kitlelere ulaşılacak. Kampanyamıza katılan firmaların inşaatlarına, kampanyaya dair bez brandalar asılacak.
Kampanyamız sayesinde, ilimizde satış için bekleyen konutların %10’luk kısmına bile yol açabilmek bizim açımızdan başarı olacaktır. Zira böyle bir oran, piyasalara 120 milyon TL’lik bir finansal hareketlilik getirecektir.
Denizli Ticaret Odası olarak bu çalışmaya başladığımızda, 21 ayrı banka ve finans kuruluşu ile görüştük. Bugün aramızda bulunan Akbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ile Yapıkredi Bankaları, ortak bir protokole imza atarak kampanyamızda yer aldılar. Kendilerine, bu önemli destekleri için şehrim ve sektörüm adına teşekkür ederim. diye konuştu.