Ucuz pound almak isteyen arkadaşını 400 bin lira dolandırdı

TAKİP ET

Ege'nin 7 kentinde 37 dolandırıcılık olayının faili olan şüpheli, Denizli'de JASAT ekipleri tarafından ahırda yakalandı. Acıpayam ilçesinde milyoner olma hayali kuran 4 kafadarın 400 bin lirasını dolandıran şüpheli paraları eğlence mekânlarında yediğini, tanınmamak için saçlarını boyattığını anlattı.

İlginç olay Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yaşandı. Bir akaryakıt istasyonunda pompa görevlisi olarak çalışan Muharrem S. İstanbul’daki bir arkadaşını arayarak, yabancı uyruklu bir hastaya bakıcılık yapan teyzesinin 200 bin Pounda sahip olduğunu, 400 bin liraya Türk parasına çevirebileceğini söyledi.

Ayşe isimli teyzesinin tek hayalinin 400 bin lirayı eline alıp saymak olduğunu söyleyen şüpheli arkadaşını ve üç tanıdığını ikna etmeyi başardı. İstanbul’dan Denizli’ye gelen 4 kafadar piyasa değeri 4.5 milyon lira olan 200 bin Poundu 400 bin liraya alma hayali ile şüpheliyle buluştu.

400 bin lirayı alan Muharrem S. Poundları getireceğini söyleyerek köyde boş bir eve girdi ve arka kapıdan kaçarak izini kaybettirdi.

Dolandırıldıkları anlayan şüpheliler jandarmaya şikâyette bulundu. Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT bir ay süren takibin ardından Acıpayam’da yakalandı. Ekipleri fark eden şüpheli ahırda saklanmak istediyse de jandarmadan kaçamadı. Şüphelinin ifadesinde 400 bin lirayı eğlence mekânlarında harcadığını söylediği, tanınmamak için de saçını boyattığını ifade ettiği iddia edildi.

Çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan şüphelinin Denizli, Burdur, Muğla, İzmir, Balıkesir, Bursa, Isparta illerinde toplam 37 olayın faili olduğu ortaya çıktı. Şüpheli Muharrem S.(48)’nin dolandırıcılık suçlamasıyla 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

ucuz paund