ÜLKÜCÜLER 12 EYLÜL'DE BİRARAYA GELDİ

TAKİP ET

12 Eylül 1980 ihtilali ile işkencelere maruz kalan, idamla yargılanan ve birçok dava arkadaşı idam sehpasına çıkan Denizlili ülkücüler, 12 Eylül mağdurlarından Roşirevam Çekiç tarafından düzenlenen yemekli bir toplantı ile 'Bizi 12 Eylüller yıldıramaz' kararı ile bir araya gelerek yaşadıklarını anlattılar.

Bundan 38 yıl önce Türk gençlerinin üzerinden bir silindir gibi geçen ve nice genci idam sehpalarında sallandıran 12 Eylül 1980 ihtilalinin yıldönümünde, ihtilal ile birlikte tutuklanarak Mamak başta olmak üzere çeşitli tutukevlerinde akıl almaz işkencelere uğrayan, koğuş arkadaşlarını tekbir sesleri arasında idam sehpalarına uğurlayan Denizlili ülkücüler, ihtilalin yıldönümünde “Bizi ihtilaller, kahpe oyunlar öldüremez. Biz hala ayaktayız” sloganı ile düzenlenen yemekli ve müzikli bir toplantıda bir araya gelerek ceza evlerinde çektikleri işkenceleri, geçirdikleri çile dolu günleri yad ederek, genç kuşaklara aktardılar.



İlimiz ülkücülerinden idam ile yargılanan ve gençliklerinin büyük bir kısmını cezaevlerinde geçiren ülkücüler, “Vatanlarını sevmekten başka bir suçu olmayan gençlerdik. Ülkücü gençler olarak vatanımızı savunmak, düşmanlardan korumak tek amacımız idi. Bu yüzden sokaklarda bulunuyorduk. Ama kahpe 12 Eylül idarecileri, bir gecede yaptıkları ihtilal ile Türk Gençliği’ni işkencehanelerde silindir gibi ezmeye çalıştılar. Kimimiz sakat kaldı, kimimiz başka hastalıklar buldu. Ama hiçbirimiz bu acımasız işkencelerin altında ezilmedik. Gencecik hayallerimizin yıkılmasına izin bile vermedik. Biz hala buradayız, 12 Eylülcüler neredeler?” diyerek, çektikleri çileleri anlattılar.