ÜMİT ÖZDAĞ PAMUKKALE YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün Denizli'ye geldi. Özdağ, Denizli'de burada basın toplantısı düzenledi, bayramyeri esnaflarını ve Pamukkale Türkmen Derneği'ni ziyaret etti.

Prof. Dr. Ümit Özdağ "Yörükler bu ülkenin teminatıdır. Atatürk bile, Hiç birşey kalmazsa bile yörük çadırı kalır..Milli direncin odak noktası dır bu..Yörükler bu ülkenin güvenliği garantisidir.... Siz yörükler geleneklerimizi bu çağdaş ortamda yaşatarak kültürümüze destek veriyorsunuz.. Sizlerin bu çalışmalarını takdir ediyorum..Devletin de sizlere yardımcı olması,destek vermesi şarttır"dedi.

Prof.Özdağ devamla"Japonlar hem çağdaşlaşmayı başardılar. .Hemde kendi geleneklerini yaşatıyorlar..Bu şekilde gelişmelerini sağladılar..işte Pamukkale yörük Türkmen derneği de bunu yapıyor. Bin senedir bu coğrafyanın vatandaşı olmayı sürdürüyorsunuz..

Bu tür faaliyetlerinizi kültürel faaliyetler olarak görmüyorum. Milli kimliğin güçlendirilmesi ve devamı olarak görüyorum.. Yörükler Milli direncin odak noktasındasınız.."dedi.. Pamukkale yörük Türkmen derneği başkanı İskender Doğan "Yörüklerin mecliste sesi olmanızı,sorunlarımıza sahip çıkmanızı istiyoruz."dedi.

 

İskender Doğan Pamukkale Türkmen Derneği Ümit ÖZdağ