Üniversite'deki  usulsüzlüklere yargı 'dur' dedi

TAKİP ET

Pek çok idari personelin görev yerini değiştiren ve kimi zaman sürgüne gönderdiği iddia edilen Rektör Ahmet Kutluhan'a karşı, Yapı İşleri Daire Başkanı Ali Murat Filiz, kendisine ilişkin yapılan usulsüz görevlendirmeye karşı açtığı davayı kazandı.

Göreve geldiğinde Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı kadrosu kendisinde bulunan Ali Murat Filiz’i Genel Sekreterliğe bağlı hiçbir yer göstermeden koordinatör olarak görevlendiren Rektör Ahmet Kutluhan, sırasıyla Bülent Şahan ve ardından halen bu görevi yürüten Açık Öğretim İktisat Fakültesi mezunu olup Yapı İşleri Daire Başkanlığıyla ilgili hiçbir bilgi ve teknik donanımı olmayan Bilal Bozoğlu’nu Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı olarak atadı.

 

Genel Sekreter Tamer Ceylan’ın fiili olarak göreve başlamasıyla birlikte kimi daire başkanlıklarında görev değişiklikleriyle beraber bazı daire başkanlarının asli kadroları da usulsüz ve hukuksuz bir biçimde ellerinden alınmaya başlandığı da bundan sonra başladı.

 

Yapı işleri Daire başkanlığı kadrosu kendisinde olup teknik donanımı ve bilgi-becerisi bakımından da yeterli olan Ali Murat Filiz’in asli kadrosu elinden alınmak üzere Genel Sekreter Tamer Ceylan ve Genel Sekreter Yardımcı Vekili ve Yapı İşleri Daire Başkan Vekili de olan Bilal Bozoğlu tarafından hiç de yerinde tespit yapılmadan yaklaşık olarak 23 gün boyunca görev yerine gelmediği gerekçesiyle müstafi durumuna düşürülmeye çalışıldığı da Üniversite camiasında konuşulan  iddialar arasında.

 

Genel Sekreter Tamer Ceylan ve Bilal Bozoğlu tarafından yerine gidilerek tespit edilmeden ve yasa gereği üç iş günü içinde ilgili kişiye bir bildirim yapmadan işe gelmediğine ilişkin bizzat kişilerin ıslak imzaları bulunan sonradan bir matbu evrak düzenlendiği daha önceleri de çeşitli biçimlerde iddia edilmişti.

 

Müstafi duruma düşürülmeye çalışılan Ali Murat Filiz’e rektör Kutluhan tarafından hiç de hukuki temeli olmayan bazı soruşturmalar açıldığı da son gelen iddialar arasında.

 

Tüm bu usulsüzlük, hukuksuzluk ve yıldırma derecesine vardığı söylenen görevlendirme ve soruşturmalar karşısındaysa Ali Murat Filiz, Rektör Kutluhan tarafından sonradan usulsüz bir biçimde görevlendirilen Güç Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezine koordinatör olarak yapılan görevlendirmesinin iptalinin yürütmesinin durdurması istemiyle Denizli İdare mahkemesine açtığı davayı kazandı.

 

Mahkeme, davalı idarenin yaptığı görevlendirmenin hukuksuz olduğuna hükmederek İstinaf yolunun açık olduğuna oy birliği ile karar verdi.

 

İzmir Bölge İdare Mahkemesi de davalı idare Pamukkale Üniversitesinin Denizli İdare Mahkemesinin verdiği yürütmenin iptaline ilişkin karara yaptığı itirazı da reddederek Ali Murat Filiz’in Güç Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğüne yapılan görevlendirmesinin usulsüz ve hukuksuz olduğuna hükmederek asli kadrosunu atanmasına hükmetti.

 

Ancak Rektör Kutluhan ve Paü Yönetimi, hem Denizli hem de İzmir İstinaf Mahkemesi’nin Filiz’in asli kadrosunda çalışması gerektiği şeklindeki yargı kararına uymayıp yok sayarak, bu defa da İleri Araştırma Laboratuvarları Merkezine koordinatör olarak görevlendirildiği son konuşulan iddialar arasında.

 

Tüm bunlara karşın ise Ali Murat Filiz’in yargı kararlarına rağmen Rektör Kutluhan tarafından yapılan bu usulsüz ve hukuksuz görevlendirmeyi de yeniden Denizli idare mahkemesi’ne taşıdığı gelen iddialar arasında.

Ahmet Kutluhan Rektör PAÜ YÖK cimer Cumhurbaşkanı mahkeme mobing usulsüzlük