Üniversite mescidi hastane içinden çıkarıldı

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi'nde uzun yıllardır hastane binası içinde yer alan mescidin hastanenin arka bahçesinde ücra bir köşeye taşındığı öğrenildi.

Daha önce hastane binası içindeki konumu ile yatan hasta ve yakınlarının, çalışan personelin hem de polikliniğe gelen hasta ve yakınlarının kolaylıkla ulaşabileceği bir bölgede, engelli kişilerinde kolaylıkla gidebileceği, asansörle ulaşılabilir bir alanda yer alan mescidin ücra bir köşeye atılması tepki topluyor.



Yetkililere soruyoruz, daha önce, iklim şartlarından (sıcak, soğuk, yağmur, çamur vb) etkilenmeden kişiler ibadetlerini yerine getirebilirken, mescidin  şu anki mevcut konumunda bunu sağlayacaksınız?

Hastane binası içindeyken daha sık temizliği yapılmakta ve pandemi şartlarında hijyenik ortam sağlanabilmekteydi. Hastanenin arka bahçesinde bunu sağlamak zor olmaz mı?

 Akşam saatlerinde, gece karanlığında daha da ıssızlaşan bu alanda güvenli şekilde ibadet etmeye insanların nasıl gideceği, engellilerin bu uzak noktaya nasıl ulaşacağı ise soru işareti.



Sağlık hizmeti için kullanılacağı söylenerek, pandemi bahane edilerek mescidin olumsuz şartların olduğu bir alana taşınması ile ne kazanılmıştır anlamak mümkün değil!

Sağlık hizmeti için kullanılabilecek başka alanlar bulmak mümkün değil miydi? Ya da mescid bina içinde aynı şartların olduğu başka bir yere taşınamaz mıydı? Pandemi nedeniyle mescidin sık aralıklarla temizliği, kişi sayısının kontrolü, dezenfeksiyonu nasıl yapılacak?
 

PAÜ mescid taşıma uzaklaştırma denizli