UNUTMAYIN! BAŞKA HAYATLAR DA VAR

TAKİP ET

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinesinde Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Sağlık ve Eğitim Vakfı (PASVAK) işbirliği ile hazırlanan 'Başka Hayatlar da Var' projesi kapsamında ihtiyaç sahibi insanlara sıcak yemek dağıtımı programına öğrencilerde katılmaya başladı.


Siyasetten, ticaretten ve her türlü ideolojiden uzak kalarak “Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir” düsturundan hareketle Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK)’nın 2001 yılında kurulduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, her gün olmak üzere 1250 ihtiyaç sahibi kişiye 2 öğün sıcak yemeği evlerine ulaştırdıklarını belirtti.

      


Atalarımızdan bu yana gelen ahilik ve vakıf kültürü ile hareket ettiklerini de belirten Kazdağlı; “Kaymakamlığımız ile öğrencilerimizin bilinçli bir nesil olarak yetişmeleri, başkalarına hizmet etmenin önemli bir değer olduğunu hissetmeleri,  ilerleyen yaşlarda ihtiyaç sahiplerini koruyup kollamaları gibi birçok hedefi kapsayan bir çalışma başlattık. Her gün yemek dağıtımı yapan 5 aracımızla 10 öğrencimiz yoksul ailelerimize yapılan yemek dağıtımını aktif olarak gözlemliyorlar. Bir ekmeğin, bir tas çorbanın bir insanı ne kadar mutlu edebileceğine kendileri şahit oluyorlar.  Gelecek neslimizin bilinçli bir nesil olarak yetişmelerine katkı sağlamayı umut ediyoruz.  Vakfımız hayırseverlerimizin bağışları ile faaliyetlerini yürüten bir vakıf. Bu konuda hayırseverlerimizin katkılarını bekliyor, onların da vakfımızı ziyaret etmelerini ve yaptığımız çalışmaları yerinde görmelerini istiyoruz” dedi.

      


Şükretmeyi ve İsraf Etmemeyi Öğreniyorlar.

Projenin çıkış noktasının okullarda yürütülmekte olan Eğitimde Değerler Eğitimi Programında (EDEP) yer alan “Sabır, Empati, Yardımlaşma ve Sorumluluk” değerlerimizin olduğunu belirten Kaymakam Balcıoğlu; “Sabır, Empati, Şükretmek ve İsraf Etmemek” gibi değerlerimizi okullarımızda öğretim başlığı altında en güzel şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Bu değerlerimizin derslerde anlatılanın da ötesine geçerek somut uygulamalar ile pekiştirilmesinin yararlı olacağını düşündük ve Vakfımızla buluştuk. Öğrencilerimizin ve eğitimcilerimizin de katkısı ile “Başka Hayatlar da Var Projesi”ni başlattık. Mart başında 4 okulumuzdaki öğrencilerimiz ile başlayan projemize şu ana kadar 80 öğrencimiz dahil oldu. Bu öğrencilerimiz tamamen gönüllü öğrenciler. Gözleme katılan öğrenciler okullarında gözlemlerini diğer arkadaşları ile paylaştığı için diğer öğrencilerimizde projede yer almayı çok istiyorlar. Ancak vakfımızın 5 aracı olması nedeniyle günde 10 öğrencimiz projemize dahil olabiliyor. Öğrencilerimizi seçmek için gönüllülerin içinden kura çekmek zorunda kalıyoruz.”dedi.

      


Öğrencilerin ve velilerin geri dönüşleri çok olumlu.

Gözleme katılan öğrencilerin gözlem sonrasında duygu ve düşüncelerinin anında online olarak hazırlanan form ile alındığını da belirten Balcıoğlu; “öğrencilerimiz yoksul bir ailenin yemek dağıtım aracını  gördüklerindeki sevinçlerine, yemeği aldıktan sonraki minnettarlıklarına şahit oluyorlar. Öğrencilerimiz online olarak doldurdukları formlarda; “artık israf etmeyeceğim”, “benim yaşadığım hayat onların hayal ettiği hayat”, “halime şükredeceğim”, “bundan sonra daha paylaşımcı ve yardımsever olacağım” gibi tam da arzu ettiğimiz değerlerimizi hatırladıklarını belirtiyorlar. Bazı öğrencilerimizin velilerini aradığımda velilerimiz çocuklarındaki değişimden bahsediyorlar. Bir öğrencimizin gözlem sonrasında “anne buna ihtiyacım yok” diyerek cep telefonunu annesine teslim ettiğine de şahit oldum. Böylesine güzel bir projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğrencilerimize, güzel evlatlarımızı yetiştiren kıymetli velilerimize,  eli öpülesi eğitim camiamıza ve son olarak Denizli’mizde yoksul ailelerimize hergün sıcak yemek ulaştıran Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

     

        

01 Mart 2019 tarihinde başlayan “Başka Hayatlar da Var” projesi ilk kademe olarak; Osman Aydınlı Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi, Bağbaşı Anadolu İmamhatip Lisesi ve Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi ile başlamış olup, 03 Mayıs 2019 tarihine kadar 540 öğrencinin projeye dahil edilmesi planlanmıştır. İlerleyen tarihlerde farklı okullarımızla proje uygulanmaya devam edecektir.