USAP Makedonya ve Kosova'ya Gidiyor

TAKİP ET

Dünyanın her neresinde hangi dilden hangi ırktan olursa olsun bütün mazlumların ve mağdurların yanında olma gayesi ile bir araya gelen gönüllülerden oluşmuş bir sivil toplum örgütü olan Uluslararası Sağduyulu Aktivistler Platformu 'USAP', iftar programı düzenleyeceği Makedonya'ya gidiyor.


Konuyla ilgili basın açıklaması yapan USAP Genel Sekreteri Mahir Altuğ, “6 yıldır gönüllü arkadaşlarımızla her sene gönül coğrafyamızın farklı bir köşesinde Yunus Emre’nin diliyle “Gelin tanış olalım”  diyerek çeşitli etkinlikler düzenliyor, mahalli STK ve kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz. ‘Adalet herkese hemen şimdi’ sloganını genel bir düstur olarak benimsiyor, gittiğimiz ülkelerdeki özellikle dezavantajlı kesimlerle bir araya gelmeye gayret ediyoruz.” dedi.


       


Platform gönüllüleriyle bu sene Balkanlara gideceklerini ifade eden Altuğ ayrıca şunları söyledi: “Tokun açın halinden, zenginin fakirin halinden anladığı şu bereketli, güzel günlerde iftarımızı Makedonya'da ve Kosova’da açmak için önümüzdeki hafta Makedonya ve Kosova’a iftar edecek ve bir dizi ziyaretlerde bulunacağız. Bu seneki hedefimiz evlad-ı Fatihân olan Balkanlar. 22 Mayısta Doğu Makedonya’da 27 Mayısta da Kosova’da Türkmen kardeşlerimizle aynı sofrada iftar edeceğiz. Oradaki partner derneklerle organize edilecek iftar programları cömert gönüllülerimizin destekleri ile hazırlanacak.  Yolculuk masrafını kendi bütçelerinden karşılayan 7 kişilik bir komisyon ile yarın yola çıkacağız. Bu vesile ile yarısını idrak ettiğimi Ramazan-ı Şerif ayının tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ederim.”