Usulsüz Rapor Operasyonu: 36 Gözaltı

TAKİP ET

Denizli'de usulsüz engelli raporu çıkartarak devleti zarara uğratan 53 kişi gözaltına alınmıştı. Bu şahıslardan rapor aldıkları tespit edilen 36 kişi de polis tarafından gözaltına alındı.

Denizli’de usulsüz engelli raporu çıkartarak devleti zarara uğratan 53 kişi gözaltına alınmıştı. Bu şahıslardan rapor aldıkları tespit edilen 36 kişi,  polis tarafından gözaltına alındı.

27 Ocak 2020--02 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; İlimizde, sürekli hastalığı bulunan ve engelli vatandaşlara sunduğu imkanlardan hasta olmaksızın, haksız yere yararlanmak için Usulsüz Engelli Raporu alarak vergi indiriminden yararlanan, bu yöntemle emekli olarak devleti zarara uğratan, askerlikten muaf edilen şahısların deşifre edilmesine yönelik yürütülen projeli çalışma neticesinde daha önce gerçekleştirilen 1.Aşama operasyonda (53) şüpheli şahıs yakalanmış, usulsüz engelli raporu alınması hususunda aracılık eden (2) şüpheli tutuklanmıştı.

Bu şahıslar aracılığı ile usulsüz engelli raporu aldıkları değerlendirilen Denizli, Sarayköy, Çardak, Çameli, Tavas, Çivril, Acıpayam, Honaz ilçeleri ile Antalya ilinde ikamet eden 36 şüpheli şahıs ve organizasyonların tespit edilerek yakalanması suç ve suçluların açığa çıkarılması amacıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Yakalanan şüpheli şahıslara usulsüz alınan Sağlık Kurulu Raporlarının tespit edilmesi amacıyla ilimizde sağlık kuruluna girdirilerek yeniden rapor alınması sağlanmış, Sağlık Kurumları ile gerekli yazışmalar ve çalışmalar yapıldı.

Yakalanan şüpheli şahısların yeniden alınan Sağlık Kurulu raporlarından sonuçlanan raporlarda büyük çoğunluğunun %40 engellilik oranının (altında) olduğu ve engellilik durumlarının bulunmadığı tespit edildi.
Kamu Kurum ve Kuruluşları zarara uğratarak Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen toplam (36) şüpheli şahıs yakalanmış olup, haklarındaki adli işlemler devam etmektedir.
 
 

usulsüz rapor operasyonu: 36 gözaltı usulsüz engelli raporu denizli denizlimuhabir denizli haberleri engelli raporu