'ÜYELERİMİZI RAHAT BIRAKIN, MOBBİNG UYGULAMAYIN!

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli sube baskanı Mehmet Çoban, kendi sendikalarına üye olan din görevlisi ve daire personeline mobbing uygulandığın açıkladı.

Sendika üyelerinin adeta ötekileştirildiğini ifade eden Şube Başkanı Çoban; “Üyelerimin durumu konumu İl-İlçe Müftüsünün, Siyasetçinin iki dudağının arasındaysa bu ülkede anayasaya, kanuna, mevzuata ne gerek var.”dedi.

Mobbing uygulayanların ensesinde olduklarını , her türlü soruşturmanın takipçisi olduklarını da sözlerine ekleyen Çoban, “ Baskı uyguladıkları kişilere de falanca yetkilinin talimatı var diyerek kendilerini temize çıkaramaya çalışanların gerçek niyetlerini çok iyi biliyoruz. Yasalar çerçevesinde üyelerimize uygulanan mobbing’in  peşindeyiz. Bugün başkasına lazım olan adalet, yarın size de lazım olacak. Bunu aklınızdan çıkarmayın” ifadesini kullandı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli sube baskanı Mehmet Çoban, açıklamasında şunları dile getirdi:

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında İlimiz genelinde din görevlisi ve daire personeli olarak görev yapan meslektaşlarıma, üyelerime karşı yapılan ayrımcılığı, ötekileştirmeyi, uygulanan mobbingi Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şubesi olarak yakinen takip ediyorum.

İster din görevlisi, ister daire personeli olsun, ayrıca hangi sendikaya mensup olursa olsun devletin kurumun kendisine tevdi ettiği görevi layıkıyla yapan personele dünya görüşü ve sendika üyeliğinden dolayı farklı muamele yapılması,  mobbing uygulamasını asla kabul etmiyoruz ve bunların TCK karşılığının da olduğunu buradan hatırlatıyoruz.

İşinin, aşının, görevinin başında olan, bunları yapan üyelerimin durumu konumu İl-İlçe Müftüsünün, Siyasetçinin iki dudağının arasındaysa bu ülkede anayasaya, kanuna, mevzuata ne gerek var.

İlimiz genelinde İlçe Müftüsü, İl Müftüsü, Siyasetçi, Kaymakam, Vali istemiyor baskı var diyerek üyelerime karşı yapılacak her türlü ayrımcılığın, mobbing, atama ve nakiller, ayrıca soruşturmaların bizzat takipçisi olacağımızı buradan söylüyorum. Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri asla sahipsiz ve yalnız değildir. Üyelerimize karşı yapılan her ayrımcılığın, ötekileştirme ve mobbingin hesabını açıkça soracağımızı buradan belirtir ve takipçisi olacağımızı hatırlarız.” Diye konuştu.

Mehmet Çoban türk-diyanet vakıf sen