Uzmanlar, 2023 Vizyonu projesi ele alındı

TAKİP ET

Denizli koleji ile Denizli il Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile gerçekleştirilen '2023 vizyon belgesinde mutlu çocuk' semineri Denizli Koleji'nde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 eğitim vizyonunda temel aldığı “Mutlu Çocuk” temasını engin bilgisiyle paylaşmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı danışmanlarından Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Selahaddin Öğülmüş tarafından il geneli rehber öğretmenlere ve idarecilere konferans düzenledi.



Açılış konuşmasını yapan Denizli Koleji Rehberlik Formatörü Dr. Mustafa Soyutürk; “Denizli Kolejinde uygulanan çalışma programları öğrenciyi hep bir adım öne taşıyacak şekildedir. Okulumuzda ders başarısının yanı sıra öğrencilerimizin sanat ve spor dalları gibi sosyal faaliyetlerde de başarı gösterebileceği bir ortam sağlanmaktadır. Bu sayede “Mutlu Çocuk Yetiştirme” konusunda en temel adımları atmış oluyoruz.” Diye konuştu.



Mutlu çocuklar, güçlü Türkiye sözünü hatırlatan Soyutürk, bunu hep birlikte başaracağımızı söyleyerek bu yönde adım atan konferansa katılan konukları ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti.
Açılışın ardından sahneye davet edilen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selahaddin Öğülmüş, mutlu çocuğun yetiştirilmesinde önce çocuğun tanınması gerektiğini söyledi. Programın amacının sadece akademik anlamda değil 21. Yüzyılın da gerekleriyle kendi ayakları üzerinde duran iyi vatandaş olmasını sağlamak olduğunu söyledi.



 Çocuklara kazandırılmış yaşam becerilerinin onlara mutluluk verdiğini belirten Öğülmüş, temel ahlak ilkelerini benimsemiş iyi insan yetiştirmenin önemine değindi. Prof. Dr. Selahaddin Öğülmüş, toplantının gerçekleştirilmesinde öncülük etmiş olam Denizli Koleji yöneticilerine va katılımcılara teşekkür ederek konferansını sonlandırdı.
Konferansın sonunda Denizli Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Özay Tanrıverdi, günün anısına Selahaddin Öğülmüş’e plaket takdim etti.