Vali Atik yine ülke gündeminde

TAKİP ET

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, maske denetimi esnasında bir esnafın kendisini tanımaması üzerine yaşadığı diyalog nedeniyle gerek sosyal medyada gerekse haber bültenlerinde yer almıştı. Bazı köşe yazarlarının köşelerinde yer verdiği Atik, bu kez Fatih Altaylı'nın katıldığı spor programında eleştirilere maruz kaldı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik geçtiğimiz hafta, İçişleriBakanlığı genelgesi doğrultusunda maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimi yapmıştı. Denetim esnasında esnafın kendisini tanımaması ve maskesini düzgün takmaması nedeniyle yaşadığı diyalog nedeniyle hem sosyal medyada hem de haber bültenlerinde eleştirilere maruz kalmıştı. Ünlü Köşe Yazarı Ahmet Hakan'ın köşesinde yer verdiği Vali Atik, bu kez Fatih Altaylı'nın Bloomberg HT kanalında katıldığı Spor Saati programında yine gündeme geldi.



'TAKIMIN ADINI VALİSPOR YAPSINLAR'
Vali Atik'in esnafla yaşadığı diyaloğun ardından Yukatel Denizlispor'un resmi twitter hesabından Vali Atik'e destek mesajı göndermesi üzerine Fatih Altaylı Denizlispor'a ağır eleştirilerde bulundu.



Altaylı, yapılan açıklama sonrasında Denizlispor'un adının Valispor olarak değiştirilsin eleştirisinde bulundu. Altaylı konuşmasında, "Bu ayıp da Denizlispor'a yeter. Kendilerine şu an itibariyle beddua ediyorum. Denizlispor'u, Denizlispor yapan Denizlililerdir. Denizlispor'u Denizlispor yapan oraya atanmış ve belki 1 sene sonra orada olmayacak olan bir vali değildir. Denizlililere haksızlık yapan bir valiyi koruyan Denizlispor Denizlililerin takımı değildir. Atıyorum ismini 'Valispor, Mülkiyespor' yapsın. Ne yaparsa yapsın. Denizlili bir vatandaşa edilen eziyeti, Denizlili bir esnafa yapılan eziyeti haklı gören birisi olamaz. Ayrıca vali beye söylüyorum. Kendisini tanımadı diye kapattırdığı dükkanda maskeyi çıkartıyor. Sayın Valim, sayını makamdan ötürü söylüyorum. Bu maske sapından çıkar, ön tarafından tutulmaz kardeşim. Valiye dikkat edin görüntülerde. Eğer ön kısmından tutarsan sen de kontamine olursun. Önce bunu bilsin. Ona buna ahkam keseceğine maske nasıl takılır, çıkarılır, önce bunu öğrensin. Belki Mülkiye öğretmemiş olabilir, ama aylardır televizyonlarda bunu anlatıyorlar. Biraz öğrensin Vali Bey" ifadelerini kullandı.

 

denizli denizli valisi ali fuat atik yukatel denizlispor bloomberg ht spor saati programı emin çağlar gazeteci fatih altaylı valispor mülkiyespor ağır eleştiri maske kullanımı denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber