VALİ COŞKUN: "DENİZLİ'DE DOLANDIRICILIK VE KAZALARDA ARTIŞ VAR"

TAKİP ET

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, geçen yıla göre trafik kazaları ve dolandırıcılık olaylarında artış yaşandığını, diğer asayiş konularında ise gerileme olduğunu açıkladı.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Polisevi'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatmana Metin, İl Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Abdullah Güler, yerel basın kuruluşları ile ulusal haber ajanslarının temsilcileri ve basın çalışanları katıldı.

 

Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmada, basının önemine işaret ederek, gazetecilerin kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirdiklerini ifade etti. Toplumun doğru bilgilendirilmesi anlamında gazetecilerin sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Vali Coşkun, bu anlamda basın çalışanlarına kurumlar olarak ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını kaydetti.

 

ASAYİŞ OLAYLARINDA AZALMA MEYDANA GELDİ

 

Emniyet ve asayiş olaylarıyla ilgili olarak Emniyet ve Jandarma teşkilatı ile çalışmaları kararlılıkla yürüttüklerini vurgulayan Vali Coşkun, Denizli'de 2023 yılında gerçekleştirilen emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

 

2023 yılında meydana gelen emniyet ve asayiş olayları bir önceki yılla karşılaştırıldığında pek çok başlıkta olaylarla ilgili olarak azalmalar meydana geldiğinin görüldüğüne işaret eden Coşkun, ancak bununla birlikte birkaç başlıkta da artışın olduğunu kaydetti.

 

OLAYLARDA ARTIŞ VAR

 

Dolandırıcılık olaylarında ülke genelinde artış olduğunu ve bu artışın Denizli’de da yaşandığını kaydeden Coşkun; "Teknolojinin gelişmesiyle birlikte vatandaşlarımızın dijital platformlarda daha fazla zaman geçirmesi, artan sosyal medya kullanımı ve internet siteleri üzerinden artarak devam eden alışverişler neticesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de dolandırıcılık olaylarında bir artış meydana gelmiştir.

 

Bu olayların analizinde olayların yüzde 78'inin bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılmasıyla meydana geldiği görülüyor. Bu yolla dolandırılan mağdurların genellikle alışveriş sitelerinde ya da sosyal medyada gördüğü bir ürünü satın almak için irtibat kurduğu şahısların verdiği banka hesaplarına kapora ya da ücret ödemek suretiyle gerçekleştiği biliniyor.

 

Telefonla arayarak, kendisini polis, savcı, asker, adliye personeli veya üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtan şüphelilerin dolandırmaya çalıştıkları mağdurları değerlendirdiğimizde, yaş ortalamalarına bakıldığında pek çoğunluğunun 60 yaş ve üzeri olduğu anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

AYLIK ANALİZLER YAPILIYOR

 

Coşkun, hem İl Emniyet Müdürlüğü hem de İl Jandama Komutanlığının suç ve suçluyla mücadele kapsamında ilde meydana gelen olayların yeri, zamanı, yöntem bilgileri, suç türleri açısından aylık analiz raporları hazırlandığını, önleyici hizmet görevini de ifa eden motorize ekiplerinin, çarşı ve pazar bekçilerinin, jandarma ekiplerinin suçların yoğunlaştığı bölgelere göre hizmetlerini tanzim etmeye çalıştıklarını kaydetti.

 

Bilişim sistemleri üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgili vatandaşlara uyarida bulunan Coşkun, bu konuda mahalle muhtarları, banka görevlileri ve noter görevlileriyle de dolandırıcılık konusunda gerekli görüşmelerin gerçekleştirildiğini, el broşürleri dağıtıldığını dile getirdi.

 

Trafik olaylarına değinen Vali Coşkun, "2023 yılı içerisinde ilimiz genelinde trafik birimlerimizce 1 milyon 77 bin 834 araç kontrolü yapılmış ve hedeflenen kontrol sayısının çok üzerinde bir araç denetlemesi gerçekleştirilmiştir. Artan nüfus ve arç sayısıyla birlikte    tarfik kazalarında da nispi bir artış meydana gelmiştir. Tabii bu kazalıarın önüne geçilebilmesi için uygulama ve denetim sayılarımızı artırarak, özellikle drone ile denetimi önceleyerek ana güzergahlarda drone denetimlerini bundan sonraki süreçte de daha fazla yapmayı hedefliyoruz" dedi.

 

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR

 

Narkotik olaylarında da ülke gençliğini ve geleceğini etkileyen sorunların başında gelen madde bağımlığıyla ilgili mücadelenin en önemli konu başlıklarından birisi olduğunu ifade eden Coşkun, "Sonucu ölümle biten bu bağımlılıktan kurtulmanın yolu da erken teşhistir. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızın projelerinden birisi olan 'En iyi narkoütik polisi anne' projesidir. Bu anlamda biz de ilimizde hem jandarmamız hem emniyet teşkilatımız vasıtasıyla bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz"

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı da, basın mensuplarını davetinden dolayı Vali Coşkun'a teşekkür etti, Denizli basını hakkında kısa bilgi verdi.

 

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun TOPLANTI yerel basın