Vali Karahan'dan 23 Nisan Mesajı

TAKİP ET

Vali Karahan, mesajında milli hakimiyetin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 99. yılında gururla kutladıkları Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, tüm millete ve istikbalin yegane teminatı olan çocuklara kutlu olmasını diledi.

Milli iradenin, millet egemenliğinin ve demokrasinin tecellisi olan TBMM'nin açılışının tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Karahan, şunları kaydetti:

"İstiklal Harbine yön vermiş, bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş TBMM, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir. Milletimizin kurtuluş yolunda verdiği mücadeleyi vakur duruşuyla yöneten TBMM, milli iradenin tekamülünü doğrudan üstlenerek tüm dünyaya emsal teşkil etmiş ve 'Gazi Meclis' unvanına sahip tek meclis olmuştur. Bu önemli gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Türkiye olarak inanıyoruz ki dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır."