VALİLİKTEN RESMİ KURUMLARA YAZI GÖNDERİLDİ

TAKİP ET

Denizli Valiliği'nden basını üzecek haber geldi. Vali Hasan Karahan imzalı daire ve kurum müdürlerine gönderilen resmi yazıda memurların kurumundan ve valilik onayı olmadan basına demeç vermesi yasaklandı.

Denizli Valiliği’nden Vali Hasan Karahan imzalı daire ve kurum müdürlerine gönderilen 14 Mart 2018 tarihli resmi yazıda hiç bir memurun kurumundan ve valilik onayı olmadan hiç bir şekilde basına demeç veremeyecek. Resmi yazı 19 ilçenin Kaymakamlıklarına da gönderildi.

                     

Valilikten gönderilen yazıda şu görüşlere yer verildi: “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun “Basına Bilgi ve Demeç Verme” başlıklı 15’inci maddesi; “Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak Bakanın yetkili kılacağı görevli, illerde Valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir” hükmü yer almaktadır. Bu sebeple; Müdürlüğünüzce gerçekleştirilen iş ve işlemlerde kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla kurumunuzca yayınlanacak basın duyurusu ve açıklamaların basına aktarılmadan önce Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden onay alınması hususunu rica ederim.”