"VATAN'IN GÖZLERİ" BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

TAKİP ET

Hantürk Gayrimenkul ve Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şubesi'nin birlikte organize ettiği 'Vatan'ın Gözleri' çocuk tiyatrosu oyunu, büyük ilgi gördü.

Hantürk Gayrimenkul tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çanakkale Zaferi etkinliği, zaferin 109. Yılında, “Vatanın Gözleri” tiyatro oyununun sahnelenmesiyle gerçekleştirildi. 900 öğrencininkatıldığı tiyatro oyunu, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Çanakkale Zaferi’nin “unutulmaması gereken bir fedakarlık” olduğunu dile getiren Hantürk Gayrimenkul yöneticileri, “Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde, bu zaferin önemini ve bu zaferin kazanılması için yapılan fedakarlıkları gelecek nesillere aktarmak için yola çıktık” ifadelerine yer verdi.

 

Gerçekleştirilen tiyatro oyunuyla çocukları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Hantürk Gayrimenkul, sözlerine şu şekilde devam etti, “Vatan’ın Gözleri tiyatro oyunumuzda, Çanakkale Cephesi’nde yaşanan kahramanlıkları ve fedakarlıkları bilgilendirici ve öğretici bir şekilde anlattık.

 

Çocuklar, oyun aracılığıyla Çanakkale Zaferi’nin ruhunu hissederek bu zaferin ne kadar önemli olduğunun farkına vardılar.”

 

Çanakkale’nin zafere ulaşmasında fedakarlıklarını gösteren onlarca kişinin hikayelerinin, gelecek nesillere aktarılmasının bir görev olduğununun altını çizen Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, “Çanakkale hikayelerinin, gelecek nesillere aktarılması gereken bir miras olduğuna inanıyoruz. Bu bizim en temel görevimiz” ifadelerine yer verdi.

 

Bu etkinliği her yıl gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirten Hantürk Gayrimenkul, “Daha fazla çocuğa ulaşmak ve fedakar insanlarımızın hikayelerini yad etmek için bu etkinliği her yıl gerçekleştirmeye devem edeceğiz” dedi.

 

14 Mart Perşembe günü Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro oyunu, oyun sonunda Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çimen’in oyunculara plaket vermesiyle son buldu.

Vatanın gözleri çocuk tiyatrosu