Vatandaş gelen su faturalarından rahatsız

TAKİP ET

Denizli'de geçtiğimiz ocak ayında gelen su faturaları vatandaşları isyan boyutuna getirdi. Aralık 2020'de gelen faturalara nispeten yüzde 50 zam geldiğini belirten vatandaşlar gelen fazla faturalardan dolayı rahatsızlıklarını belirtti.

Denizli'de ocak ayı su faturaları bir önceki aya göre zamlı olarak geldi. Bir vatandaşın aralık 2021'de 80 lira gelen faturası ocak ayında 120 lira olarak geldi. Vatandaşlar aynı oranda su kullanmalarına rağmen gelen yüksek faturalardan dolayı şikayetçi.


Emekli Metin Damgacı aralık ayında faturasının 150 lira geldiğini ancak ocak ayında 275 lira geldiğini söyledi. Kullandıkları su miktarının aynı olmasına rağmen gelen faturanın bir anda yükselmesine anlam veremediklerini belirten Damgacı suyun zamlanmış olabileceğini ifade etti.


Bir diğer vatandaş Yaşar Telli de engelli olduğu için su faturalarının normalde 30 lira geldiğini belirterek, "Ocak ayı faturası bir anda yüzde 50 zamlı olarak 47 buçuk lira geldi. Kullandığımız su miktarı aynı. Bu neyin zammı? Elektrik, doğalgazdan sonra suya da zam geldi." ifadelerini kullandı.

denizli su su faturaları vatandaş şikayetçi denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber