VEKİL ÖZTÜRK AÇTI AĞZINI, YUMDU GÖZÜNÜ

TAKİP ET

İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk, kongreye günler kala yaptığı basın açıklaması ile tavrını belirledi ve halen Pamukkale İlçesi Başkanı olan Mustafa Çobanoğlu lehine tavır aldı.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, partisinin il kongresine günler kala sürpriz bir basın toplantısı düzenleyerek, İl Başkanı Hasan Akgün ile uyumlu çalışamadığını ve bu yüzden İl Başkanlığına aday olan Pamukkale ilçe başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Öztürk, “Bugünden itibaren açıklıyorum ki, Hasan Akgün’ün karşxısında olan en güçlü adayı destekleyeceğim.” Dedi.
 
İyi Parti Denizli il teşkilatında sular bir türlü durulmuyor. Bir yandan 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanan olaylar, bir yandan görevden almalar ve müfettiş olayları derken, şimdi de il Başkanı ile milletvekili arasındaki tartışmalar İyi Parti tabanı tarafından üzüntü ile takip ediliyor.  İl Başkanı ve İl Başkanı adayı Hasan Akgün suskunluğunu sürdürürken, milletvekili Yasin Öztürk Gazeteciler cemiyetinde yaptığı basın toplantısı ile resmen İl Başkanı Hasan Akgün’e adeta savaş açtı.

Basın toplantısında 24 Haziran seçimlerinden bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve siyasi gelişmeleri aktaran Öztürk, “Sıradışı bir milletvekili olmak istedim. Halkımızın seçimden seçime geliyorsunuz sözünü yıkmak, itibarsızlaştırılan ve gücünü yitiren TBMM’de sıradan vekil olmak yerine, seçmenlerin arasında olmayı tercih eden bir vekil olmayı amaçladım. Bunuda başardım” sözleri ile başladığı açıklamasına, 5 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan partisinin İl kongresinde Hasan Akgün’ün karşısına çıkacak olan güçlü adayı destekleme kararı aldığını belirterek herkesi şaşırttı.

İYİ PARTİ DENİZLİ’DE EL FRENİ ÇEKİLMİŞ ARABA GİBİ

Milletvekili Yasin Öztürk, son siyasi gelişmeler ile birlikte İyi Parti’nin Türkiye genelinde yükselme trendine girdiğini belirterek, “Partim vatan sathında büyürken, benim ilim Denizli’de yaşanan bir takım sorunlar yüzünden il freni çekilmiş bir kamyon gibi ilerliyor. Eğer bütün parti tabanı ile birlikte teşkilatlar elini taşın altına sorkar ve çalışırsa, bir olan vekillik iki ve üç olur.

Ama bu yönetimle Denizli’de hiçbir yol alamıyoruz. Açıkca söylemek gerekirse, şimdiki il başkanı ile uyumlu çalışamıyorum. Bu yüzden il yönetiminin yeniden yapılanmasına taraftarım ve bunun içinde Hasan Akgün’ün karşısında aday olarak çıkan en güçlü aday olarak gördüğüm Mustafa Çobanoğlu’nu destekleyeceğim. “ şeklinde konuştu.

İL BAŞKANI ATAK OLMALI

 Konuşması ile mevcut il başkanı ile köprüleri attığını ima eden vekil Yasin Öztürk, “Benim başkanım atak olmalı. Süs biberi gibi, bilo gibi göstermelik olmamalıdır. Geçtiğimiz günlerde Baklan ilçemizin Konak mahallesinde sulama suyu üçretlerinin protesto edildiği toplantıda, CHP il başkanı konuştu. Ama Hasan Akgün konu hakkında tek söz etmedi ve dersine çalışmamıştı. Benim il başkanım böyle olmaz. Bir milletvekili olarak her yere yetişmem mümkün değildir. Protokolm törenlerine katılarak il başkanlığı olmaz. Halkın dertlerine çözüm üretmekle başarılı olunur” dedi.
 
 

İyi parti milletvekili yasin Öztürk hasan akgün mustafa çobanoğlu denizli muhabir iyi parti