VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

TAKİP ET

Denizli'nin Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'ndan aldı

Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde, Gelir ve Kurumlar Vergisi olarak İlimizde en çok vergi ödeyen mükelleflerimize Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal tarafından gönderilen ödüller verildi. Rekortmen mükellefler ödüllerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’ndan aldı.

 Valilik Konferans Salonunda düzenlenen törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Vali Yardımcıları,  Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, DENİB Başkanı ve TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, Defterdar Özgür Çelik, rekortmen iş adamları ve davetliler katıldı.

 DAHA KALİTELİ HİZMETLER SUNULUYOR

Törende açılış konuşmasını yapan Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi düzenli olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla her yıl Şubat ayının ilk haftası ‘Vergi Haftası’ olarak kutlandığını söyleyerek, “Bu yıl 27. sini kutladığımız Vergi Haftasının mükelleflerimize, Denizlimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ödenen vergilerle kamu hizmetleri etkin bir şekilde finanse edilerek daha kaliteli hizmetler sunulmakta ve birçok yatırıma imkân sağlanarak ülkemizin ekonomik büyümesi gerçekleştirilmektedir. İlimizde de vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülke ekonomisine katkı sağlayan, her zaman takdir edilmeyi, alkışlanmayı hak eden çok sayıda mükelleflerimiz bulunmaktadır. İşte bugün bu mükelleflerimizden en yüksek vergiyi vererek tüm mükelleflerimize örnek teşkil eden, İlimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan, gelir vergisi ve kurumlar vergisinde dereceye girerek ilk on sırayı paylaşan mükelleflerimize Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’ın imzalı teşekkür belgelerini vereceğiz” dedi.

DEVLETİMİZİN VERGİYE İHTİYACI VAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu törende yaptığı konuşmada, yatırım, üretim ve pazarlama konusunda hükümet olarak her zaman yanlarında olduklarını söyleyerek, “Şehrimize değer katan siz kıymetli iş adamlarımız ve iş kadınlarımızla birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek başlamak istiyorum sözlerime. Güçlü bir devlet için verginin ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Kamuda etkin hizmetler üretebilmek sizlerin ürettiği katma değere, vergiye devletimizin ihtiyacı vardır. Siz güçlü olursanız bizler de güçlü oluruz. Milletimiz de güçlü olur. Vergi vermenin önemini toplum olarak daha iyi kavradığımızda kendi geleceğimizi daha aydınlık görebiliriz. Vergi ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi demektir. Büyümeye katkıda bulunarak, gelir ve servet paylaşımını düzenlemede en önemli faktör vergi gelirleridir. Bu anlamda verginin tabana yayılması, kayıt dışıyla mücadele son derece önemlidir. Vergi konusunda Maliye Bakanlığımızın vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarının olduğunu biliyor, takdirle karşılıyoruz” dedi.

KALKINMANIN YOLU VERGİDEN GEÇİYOR

Mutlak gelişmenin ve kalkınmanın vergiden geçtiğini vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu şunları söyledi; “Sizlerin vergi konusundaki hassasiyetinizi elbette biliyoruz. Ancak mutlak gelişmenin, kalkınmanın yolunun vergilerden geçtiğini de unutmamalıyız. Savunma sanayisinde, ulaşımda, imarda ve altyapı hizmetlerinde halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için vergi vermenin ne kadar önemli olduğunu kamuoyuna anlatmalıyız. Unutulmamalıdır ki, toplumda vergi konusundaki olumsuz algıyı değiştirmek hepimizin ortak görevidir. Bu alanda kampanyalar düzenlemek, sosyal etkinlikler organize etmek, kamunun görevi olduğu kadar STK’larımızın ve siz değerli iş adamlarımızın da sosyal sorumluluğu olmalıdır. Vergi, devlet ve vatandaş arasındaki ilişkiyi, sadakati ve özveriyi ifade eder. İnanın siz çok kıymetli sanayici ve iş adamlarımızın her kuruş vergisini büyük bir titizlik ve sorumluluk içinde yine milletimizin refahı ve kalkınması için harcıyoruz. Bunlarla yüzyılın projelerini hayata geçirmeye devam ediyoruz.”

DENİZLİ TÜRKİ’YENİN YÜZ AKI OLDU

Denizli’nin, tarihin her döneminde ticaret ve kültür merkezi olarak güçlü konumunu sürdürdüğünü hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Ekonomiden kültüre sayısız yatırımları ve güçlü iş potansiyeliyle ülkemizin yüz akı olmuştur. Şehrimizdeki organize sanayi bölgelerinde yaklaşık 25 bin kişi istihdam edilmektedir. Denizli, Türkiye'de en çok ihracat yapan iller arasında 8. sırada yer almaktadır. Denizli'nin dış ticaret hacmi 2 milyar 140 milyon dolardır. 2015 Ocak-Haziran döneminde 1 milyar 171 milyon dolar ihracat, 969 milyon dolar ithalat yapmıştır. Denizlili ihracatçılar, her 100 dolarlık ithalata karşılık 120 dolar ihracat yapma başarısı göstermişlerdir. Dış ticaret fazlası veren illerden olan Denizli, ihracatçı kimliğiyle de öne çıkmaktadır. Denizli ekonomisi son dört yılda istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürmüştür. Bu elbette çalışan, üreten Denizli’nin emeği ve alın teridir.

İlimiz genelinde ise, 2006 yılında 32 bin 514 olan mükellef sayımız 2015 yılında 68 bin 469’a ulaşmıştır. Özellikle son dönemde hayata geçirilen teşvik programlarıyla hem yatırımlarda hem de istihdamda gözle görülür artışlar olmuştur. İnsan ve iş gücü potansiyelimizi etkin bir şekilde kullanmaya, yatırım ve yeni pazar alanları açmaya devam ederek, ekonomide daha çok rekorları birlikte kırmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak her yıl büyüyen, gelişen bir ülkeyiz. Dünyada istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme gösteren birkaç ülkeden biriyiz.

Daha güçlü bir Türkiye’yi geleceğe birlikte taşıyacağız. Dünya ile rekabet edebilen, her alanda üretime katılabilen, bölgesinde ve uluslararası platformlarda daha etkin bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Denizli’nin çalışkanlığına, sadakatine olan güvenim tamdır.

Bu duygularla, Denizli ilimize ve ülkemize katkılarından dolayı vergi rekortmenlerimize teşekkür ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor, siz çok değerli misafirlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, konuşmasının ardından 2015 yılında verilen beyannamelere göre Denizli’de ilk 10’a giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal imzalı ‘Teşekkür Belgeleri’ni verdi.

Gelir Vergisi rekortmeni işadamlarımız; 1. Habip Kızıltaş, 2. Muammer Özdemir, 4. Recep Özsoy, 6. Ahmet Gökşin, 8. Mustafa Kaynak, 9. Yasin Cinkaya ve 10. Ferhat Yıldırım.

Kurumlar Vergisi Rekortmenlerimiz ise; 1. Denizli Çimento Sanayi Türk A.Ş., 2. Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil Sanayi A.Ş., 6. AYDEM Elektrik Perakende Satış A.Ş., 7. Gökhan Tekstil Sanayi A.Ş., 8. GAMATEKS Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., 9. Seval Kablo Ay.Cih.İth.İhr. San. Ve Tic. A.Ş. ve 10. OZANTEKS Tekstil San. Tic. A.Ş.