Vernik Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Vernik; farklı ahşap ürünlerinin ömrünü uzatmak için kullanılan koruma malzemesi olup, uygulandığı alanı dayanıklı bir hâle getirir.

Sonrasında ise ürünün eskisinden daha estetik ve göz alıcı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Vernik nasıl yapılır diye merak edenler için; çeşitli kimyasal maddelerin karışımından yapıldığını söyleyebiliriz.Vernik fiyatları; kuru yağ, tiner, reçine ve solventten gibi farklı seçeneklerde değişim gösterirken uygulanan yüzeye göre doğru seçim yapılması kullanım konforu ve uygulama kolaylığı açısından oldukça önemlidir.

 

Vernik Nasıl Uygulanır merak edenler için adım adım dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ise;

 

Uygulama öncesinde, Mobilya ahşap vernik boya uygulanacak alanın yüzeyinin nemli bir bez yardımı ile toz ve kirlerden arınması gerekir. Yüzey üzerinde kalın tabaka halinde yapışan kirleri zımpara yardımı ile sökmeniz tavsiye edilir.

 

Uygulama yapılacak alanın tamamen kuru olması sağlanır.

 

Yüzeyi düz ve pürüzlerden arındırmak için eşit şekilde ince zımpara ile zımparalamak önemlidir. Bu esnada çıkan tozlar kuru bir bez ya da fırça yardımı ile temizlenir.

 

Uygulama esnasında uygulanacak alan boyutuna uygun fırça seçimi yapılır.

 

Ürünün kutusu açıldıktan sonra karıştırma işlemi yapılarak fırçayı boyaya bastırabilirsiniz.

 

Eşit oranda her alana gelecek şekilde fırçalama yöntemi ile uygulamayı kolayca sağlayabilirsiniz.

 

Birinci kat bittikten sonra ikinci kata ihtiyaç olur ise kuruma süresini bekledikten sonra işlemi tekrar edebilirsiniz.

 

Vernik çeşidine bağlı olarak kartlar arası bekleme süreleri kutu üzerinde bulunan talimatlara yer alır. Bu talimatlara dikkat etmek işlemi kolay ve sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmeniz açısından önem arz eder.

 

Ahşap Vernik Uygulama

 

Ahşap Vernik uygulama ile tüm ahşap yüzeylerde koruyuculuğu artırabilir, eskisinden daha yeni vedaha güzel bir görünüm elde edebilir, yüzeylerde bulunan çatlak, çizik veya boşlukları yok ederek estetik görünüm yakalayabilirsiniz. Vernik çeşitleri uygulama yapılacak yüzeyin çeşidine göre değişiklik gösterir. Ahşap vernik uygulamasını ahşap tabanlı tüm mobilyalarda, mutfak dolaplarında ve dekoratif aksesuarlar üzerinde kullanmak mümkündür. Ürün kullanımında inceltme işlemi yapmak için tinerle karıştırmak da mümkündür. Bu işlem uygulanan alanın daha ince tabakada daha parlak görünüm vermesini sağlar.

 

Ahşap vernik;mobilyaların dış etkenlerden korumasını sağlayan koruyucu katman görevi edinirken, uygulanan alanların daha temiz kalmasını açısından da özellikleri bulunur.Vernik fiyatları mat, iç cephe, yalıtım, astar, dış cephe,sprey, endüstriyel gibi çeşitlerde ve farklı boyutlar nedeniyle değişkenlik gösterir. Ürünlerin özellikleri birbirinden farklıdır.

 

Sprey çeşitleri hızlı işlem açısından etkili olup, ahşap boya çeşitlerinde olanları ise fırça yardımıyla sürerek uygulamak mümkündür.Dış mekan ahşap ürünleri üzerinde ise ateşe ve suya dayanıklı ürünler bulunur. Bu ürünler farklı ahşap renk tonlarında bulunurken, parlak ve mat seçimler de yapmak mümkündür.

 

Vernik Ne Kadar Sürede Kurur?

 

Vernik kuruma süresi, verniğin çeşidine göre değişkenlik gösterir. Şu bazlı vernik çeşitlerinin ortalama kuruma süresi 1 saat olmakla birlikte ikinci kat uygulaması için 2 saat aralık verilmesi gereklidir. Yağ bazlı vernikler in kuruma süresi ise ortalama 8 saat ile20 saat arasında değişkenlik gösterir. Verniğin kısa sürede kurumasını sağlamak için soğukta bekletilmesi önerilir. Sıcak ortamda bekleyen vernik nem tutarak kurumayı güçleştirir. Ahşap cilası kuruma süresi ise ortalama 12 saat ile22 saat arası olup kemikleşme süresi de en az 1 günü bulmaktadır.

 

Ahşap vernik uygulandıktan sonra kurumama sebeplerinden en önemlisi uygulama öncesi verniğin iyi karıştırılmamış olmasından kaynaklanmaktadır. İçerisinde kullanılan tiner oranı doğru olmadığı zamanlarda da vernik kurumaz.Vernik fiyatları ürünlerin özelliklerine, türlerine ve çeşitlerine göre değişkenlik gösterir. Bu sebeple satın alacağınız ürünün kullanacağınız alan üzerinde etkili performans vermesi için doğru seçimde bulunulması gerekir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vernik Nasıl Yapılır?