Yağız Alp'ten güzel haber

TAKİP ET

SMA hastası Yağız Alp Yılmaz'ın Amerika'daki tedavisi tamamlandı. Tedavi sürecine ilişkin Denizli Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan baba Ramazan Yılmaz; 'Amerika'da mucize oldu. İlacın etkisini Yağız Alp'te iki haftada gördük. Yağız Alp, yeni hareketler kazandı. 3 aylık tedavi sürecimiz tamamlandı ve artık Türkiye'de fizik tedavi boyutunda tedavimiz sürecek' dedi.

Acıpayam İlçesi’nde ikamet eden Tülay ve Ramazan çiftinin bebeği Yağız Alp’e henüz 3 aylıkken SMA hastalığı teşhisi konulmuş ardından da Valilik izniyle başlatılan yardım kampanyası tamamlanmıştı.

4 Ağustos’ta Çardak Havalimanı’ndan Amerika’ya uçan aile, 4 Kasımda Türkiye’ye döndü. Amerika’daki 3 aylık tedavisi tamamlanan ve 2 yaşına giren Yağız Alp’ten güzel haberler geldi.

Denizli Gazetesi’nin haberine göre; tüm süreç hakkında açıklamalarda bulunan Baba Ramazan Yılmaz; “Çardak Havalimanı’nda uçtuğumuz günü hala hatırlıyorum. Çok heyecanlıydık. Çok güzel duygulardı. Çok zor bir kampanya sürecinden geçmiştik. Acelemiz vardı. Çünkü tedavi 2 yaşından önce olunmalıydı. Stresli günler geçirdik. Tedaviye gideceğimiz anı hayal etmek çok farklı duygulardı. Çok karmaşık ama heyecanlı duygularla Amerika’ya gittik” şeklinde konuştu.



“MUCİZE OLDU"

Yağız Alp’in kaslarında bir iyileşme mevcut olduğunu aktaran baba Ramazan Yılmaz; “Tedavi sürecimiz inanılmaz güzel geçti. Beklenilenden daha hızlı ve kısa sürede ilaç tepki verdi. İlaç normal olarak bir anda tepki verecek bir özelliğe sahip değil. İlaç bir süreç içerisinde tepki veriyor. Doktorlarımız ve ilaç firması bizlere ‘6 aylık bir süreç’ dediler. Bizlere ‘3 ay ya da 6 ayda bile etki göremeyebiliriz, uzun bir süreç düşünün’ dediler.

Ancak bir mucize oldu. Bizler Yağız Alp’te ilacın etkisini 2 haftada gördük. Yağız Alp’in uyku sorunu vardı, şimdi çözüldü. Bardaktan artık su içebiliyor. Şimdi odada bulunduğu yerden tüm yere hareket edebiliyor. Kaslarında bir iyileşme mevcut. Bacak kaslarında direnç arttı. Yürüteçle birlikte hareket edebiliyor, adım atabiliyor.

Solunum anında hırıltı vardı, o artık yok. Başını rahatta tutabiliyor. Kaslarında inanılmaz bir gelişme yaşanıyor.
Önceden Yağız Alp hamur gibiydi, şimdi dirençli. Kasları aktif hale geldi ve bunu hissediyor. Biz de hissediyoruz. Önceden Yağız’ı yatırdığınızda ayaklarını asla kaldıramazdı, şimdi ikisini de kaldırabiliyor. Bu çok büyük bir gelişme.

 Önceden TV karşısına oturttuğumuzda başını kaldıramıyordu, şimdi 5-6 saniye tutabiliyor. Bu zamanla tam tutabilme derecesine çıkacaktır. Emekleme pozisyonu almaya da başladı” diye konuştu.

“BİR HAFTA İÇERİSİNDE ADIM ATMAYA BAŞLADI"

Amerika’daki 3 aylık zaman zarfında eşiyle birlikte çok duygusal anlar yaşadıklarını belirten Yılmaz; “Amerika her hafta uyandığımızda ‘Bugün Yağız neler yapılacak, neler göreceğiz’ diye uyanıyorduk. Her an bir mucize görebilmek için. Çok güzel duygular.

Yürütece oturtulduğunda ayağını öne getiremiyordu. Yağız günler sonra ayağını hareket ettirmeye başladı. Biz o anlara şahit olduk. Bir hafta içerisinde adım atmaya başladı. Yürüteci kendisi hareket ettirmeye başladı. Bunlar inanılmaz duygular. Doktorlarımız çok mutlu oluyordu. Sürekli bizden günlük haftalık raporlar alıyorlardı. Bu duygular tarif edilemez” ifadelerini kullandı.

“TEDAVİ SÜRECİ TÜRKİYE'DE FİZİK TEDAVİ BOYUTUNDA GEÇECEK"

Baba Ramazan Yılmaz; “Türkiye döndük. Artık tedavi sürecimiz ilaç alarak değil, fizik tedavi boyutunda geçecek. Tabi bu süreç uzun olacak. Fizik tedavi bu süreçte bize yardımcı olacak.

Bu şekilde kasları harekete geçirmemiz gerekiyor. Bu ilacı alarak 13 ay sonra ayağa kalkabilen çocuklar var. 1 yılın sonunda adım atan çocuklar var. Bu verileri Amerika’da bize aktardılar. Yani bu süreç 1 yılı da aşabiliyor” dedi.

“HERKES BU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKSIN"

Hiçbir ailenin çocuğunun gözü önünde erimesini izlemek istemeyeceğini ifade eden baba Yılmaz; “Bir hayata dokunmak çok önemli. Meblağ gerçekten çok büyük ama sizlerin verdiği çok küçük miktarla bu kampanyalar tamamlanıyor. Biz inanın küçük miktarlarla bunu başardık. Bir 5 TL o çocukların hayatına dokunacak.

Birçok insandan dua alıyorsunuz. Yağız Alp gibi birçok çocuğumuz bu hastalıkla mücadele ediyor. Bu çocuklara sahip çıkalım. Hiçbir aile çocuğunun gözü önünde erimesini izlemek istemez. Bu dayanılacak bir şey değil. Zamanla o çocuklar sadece solunum cihazına bağlı tavanı izler hala geliyor.

 İşte böyle olmaması için küçük miktarlarla çocuklara hayatını verebiliriz.  Herkes bu çocuklara lütfen sahip çıksın. Sosyal medyadan o çocuklarının sesini duyurabilirsiniz. Denizli halkı gerçekten Yağız Alp’e sahip çıktı. Çok ciddi bir sürecin içinden geçtik. Bize destek olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.



 

Yağız Alp Yılmaz Ramazan yılmaz SMA hastası tedavi mucize