YAPILACAK DÜZENLEMEYİ ERDOĞAN DUYURUCAK

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilere yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını açıklayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki mitingde bunu duyuracağını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, partisinin Ankara mitingi öncesi katıldığı televizon programında emeklillerin beklentisine  yönelik açıklamalar yaptı. Milletin taleplerini yerine getirme hususunda duyarlılığı ortada olan bir parti olduklarını ifade eden Akbaşoğlu, "Dolayısıyla milletimizin gündemi neyse bizim gündemimiz odur. Milletimizin gündemini önceleyerek 16 Nisan itibarıyla tekrar yasama faaliyetlerine başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletimizin önceliklerini biz inşallah yasal düzenlemelerle hayata geçirmiş olacağız" dedi.

 

"EMEKLİLERİN TALEBİNE DUYARLIYIZ"

 

Bu konuda en önemli başlıklardan bir tanesinin enflasyonun hakikaten belinin kırılması olduğunu vurgulayan Akbaşoğlu, "2026 yılına kadar tek haneli enflasyon rakamına hep beraber ulaşmak suretiyle insanlarımızın alım gücünü artıracak ve hayat standardını yükseltecek, ekonomik refahını hakikaten daha da güzelleştirecek kolaylaştıracak bir süreci biz öngörüyoruz. Birinci önceliğimiz enflasyonun mutlaka dizginlenmesi, aşağı çekilmesi ve insanımızın refahının artırılması. Özellikle emeklerimizin birtakım talepleri var. Biz bu taleplere duyarlıyız ve o talepleri inşallah karşılayacak adamları da mutlaka atacağız." ifadelerini kullandı.

 

Çalışma Bakanlığının ve Maliye Bakanlığının bu konuda çalışmalar yaptıklarının altını çizen Akbaşoğlu, "Ancak milletvekili arkadaşlarımızın hepsi seçim bölgesinde ve sahada. Muhtemelen 16 Nisan’da Meclis'i tekrar inşallah toplayacağız ve ondan sonra da yolumuza yürümeye devam edeceğiz. Mutlaka haziran sonu temmuz başı itibarıyla zaten memurlarımızla, emeklerimizle ilgili düzenleme önümüze gelecek" diye konuştu.

 

Bu yılı Emekler Yılı ilan ettiklerini hatırlatan Akbaşoğlu, bankaların emeklilerle ilgili yeni promosyon rakamlarının paylaşıldığına işaret ederek, "En düşük 8 bin ila 12 bin TL arasında alt limitler olmak üzere bunun üstünde özellikle özel bankalar kamu bankalarının belirlediği bu rakamın çok daha üstüne çıkabilecektir." dedi.

 

"NİSAN AYINDAN İTİBAREN YOĞUN BİR ÇALIŞMA OLACAK"

 

Akbaşoğlu, emeklilerle ilgili nisan ayından itibaren yoğun bir çalışma olacağını belirterek, "Özellikle çalışanlarımızın, emeklerimizin durumunu daha da iyileştirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Emeklerimiz müsterih olsun. Bu konudaki talepleri bütün milletvekilleri arkadaşlarımız tarafından değerlendiriliyor.

 

Bizim yetkili kurullarımıza da bu konuda gerekli görüşmeler yapılıyor ve Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten bu mesajları kamuoyu ile paylaşıyor. 22 yıldır enflasyona hiçbir insanını ezdirmememiş özellikle emeklerle ilgili olumlu adımlarını her zaman atmış, çalışanlarıyla esnafıyla üretimini artırmaya, Türkiye’yi büyütmeye, refahı bölüşmeye, sosyal adaleti gerçekleştirmeye dönük birçok başarıları geçmişte de gerçekleştirmiş bir iktidar iktidarız" diye konuştu.

 

Emeklilere yönelik düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını dile getiren Akbaşoğlu, "Emekliler bizim başımızın tacı, çalışanlar bizim başımızın tacı. Üreten ve o üretimle Türkiye'yi büyüten bir çalışan kesim söz konusu ve sosyal güvenlik haklarını elde etmiş emekli olarak bu çalışmasının karşılığını verdiği primlerle orantılı olarak alan 16 milyon emekli insanımız var.

 

2024'ü biz emekliler yılı ilan etmiştik. Bu konuda düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile emeklilerimizin beklentileri var. Bu durumların değerlendirilmesine, tekrar gözden geçirimmesine ilişkin talepleri de yansıdı. Biz bugüne kadar duyarsız kalmadık, kalmayacağız. Emeklilerimizi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

ERDOĞAN DUYURACAK

 

Akbaşoğlu, "Birçok alanda emeklilerimizin giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı ve alım gücünü yükseltici yaklaşımı da 2024 yılı içerisinde mutlaka göz önünde bulundurup birtakım düzenlemeler düşünüyoruz. Bu konuda çalışmaları bakanlıklarımız ifa ediyorlar.  Cumhurbaşkanımız bu konudaki duyarlılığını, talepleri her zaman dikkate alarak siyaset yapar. Bu manada inşallah Cumhurbaşkanımızı yarın dikkatli dinleyelim" ifadelerine yer verdi.

 

emekliler düzenleme erdoğan