Yaşlı çiftten örnek davranış

TAKİP ET

Buldanlı Süleyman -Mine Kocaefe çifti, satın aldıkları ata yadigarı evi, restore ettirerek turizme kazandıracak.

Buldanlı Süleyman Kocaefe ile eşi Mine Kocaefe, 2010 yılında satın aldıkları koruma altındaki dede yadigarı tarihi evin restorasyon çalışmalarını da üstlendi. Kocaefe çifti, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i ziyaret ederek restorasyon projesi ile ilgili bilgi verdi. Şevik, örnek davranışlarından dolayı yaşlı çifte teşekkür ederek, buna benzer tarihi ev ve konakların da restore edilerek turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Buldanlı Kocaefe ailesi, Helvacılar Mahallesi Sögütdibi Mevkii’nde bulunan dede yadigarı tarihi evi satın alarak restorasyonunu üstlendi. Restorasyon projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği hazırlattıklarını belirten Süleyman-Mine Kocaefe çifti, aile dostları İbrahim Zivralı ile Mimar Nazlı Keçeçi ile birlikte Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i ziyaret etti. Başkan Şevik’e restorasyon projeleri ile ilgili bilgi veren Süleyman Kocaefe, “Koruma altındaki dede yadigarı evi, 2010 yılında satın aldık. Mimar Nazlı Keçeci, onarım ve restorasyon projesi ile ilgili çalışmalara başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek verdi. Burası en kısa zamanda restore ederek, turizme kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

“Bunun gibi çok evimiz var”

Başkan Şevik, Buldan’ın ahşap ve cumbalı 164 eski evleri ile 32 sokağının koruma altına alındığını hatırlatarak “Kocaefe alisine bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederiz. Ancak, bunun gibi çok sayıda evimizin restore edilerek turizme kazandırılması gerekiyor. Biz belediye olarak imkanlarımız doğrultunda hem ‘sokak sağlamlaştırma’, hem de evlerin korumasına yönelik çalışmalarımız devam edecek. Ancak, yeterli olmayacak. Bu konuda Buldanlı iş adamlarımızın da desteğine ihtiyacımız var” diyerek çağrıda bulundu.