Yazar Yalçın öğrencilerle buluştu

TAKİP ET

Her ayın belirli günlerinde 'Edebiyat Günleri' etkinliğiyle adından söz ettiren İş Adamları Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin Ekim ayı konuğu Yazar Kemal Yalçın Oldu. Yalçın söyleşisinde öğrencilere göç ve mübadele konusunu aktardı.

İş Adamları Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen ekin ayı etkinliklerinde Yazar Kemal Yalçın’ı ağırladı.

Yazar, “Emanet Çeyiz Yolculuğunda Göç ve Mübadele” konulu söyleşisiyle öğrencilerle buluştu. Programa Merkezefendi Kültür Müdürü ve pek çok seçkin misafir katıldı. Programda Haymatlos, göç, mübadele, mübadil kavramları gerçek yaşamlardaki yansımalarıyla anlatıldı.

 Yazarın, Dede Gacaroğlu Mehmet Kemal Bey’e emanet bırakılan iki çuval çeyizin yıllar sonra sahiplerine ulaştırılma yolculuğunu anlatan “Emanet Çeyiz” kitabı pek çok dile çevrilmiş. “Göç ve mübadele bir insanlık meselesidir” diyen yazar, bu meseleyi gençlere de anlatmanın önemine dikkat çekerken, insanlık için de vatan kavramlarını, emaneti korumak, ataların çocuklarına sadece miras bırakmadıklarını gösterircesine dedenin teslim aldığı emaneti sahiplerine ulaştırmak için torunun gösterdiği çabayla edep kavramına da vurgu yaptı.

Okul Müdürü Asım Gülhan ise konuşmasında “Ekim ayı etkinliklerine ülkenin değişik yerlerinden gelen halk ozanları, Âşık Süphandereli, Âşık Yaşar Demiroğlu ve Ozan Nihat’ın katılımıyla gerçekleşen “Âşıklar Sözüyle” adlı programla başladık. Yazar Kemal Yalçın’ın “Emanet Çeyiz Yolculuğunda Göç ve Mübadele” konulu söyleşisiyle bugün başka yerlere aktık. Kendilerine bizi kırmayıp okulumuzu onurlandırdığı için teşekkür ederiz.” dedi.

 Söyleşi sonrası Yazar Kemal Yalçın kitaplarını imzaladı. Günün anısına okul bahçesine zeytin fidanı dikildi.

Yazar Kemal Yalçın Asım Gülhan İş Adamları Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi