Yedekler nasıl asil oldu?

TAKİP ET

Hastane müdür yardımcısı İsmail Alpay'ın oğlu Kaan Alpay'ı Pamukkale üniversitesi hastanesine ve Personel Daire Başkanlığında şube müdürü olan Necmettin Köylü'nün eşi ve kardeşinden sonra oğlu Yasin Remzi Köylü'nün de Pamukkale Üniversitesi Sağlık Spor Kültür Daire başkanlığına destek personeli olarak işe alınmasına ilişkin cevap bekleyen sorular sorulmaya devam ediyor.

Daha önce de gündeme taşıdığımız bu konunun bir akraba kayırmacılığı ve nepotizm olup olmadığı konusunda söz konusu kuruma bu kişilerin hangi şartlar altında ve KPSS puanlarının kaç olduğu sorulmuştu. Ancak söz konusu kurum olan Pamukkale Üniversitesi ve ilgili kişiler bu konuyla ilgili olarak henüz herhangi bir açıklamada ve tekzip göndermede bulunmadı.

 

 Daha önce de ilk olarak bizim haberini yaptığımız üzere, KVKK bahane edilerek işe alıma başvuran kişilerin kendilerine verilen şahsi şifre ile sadece kendilerinin sonucunu gördüğü ancak kendinden önce sıralamaya girenleri ve kaçıncı sırada olduğunu göremediği iddia edilmişti.

 

 Bu konuyla ilgili olarak da son gelen iddialara göre hem hastane müdür yardımcısı İsmail Alpay’ın oğlu Kaan Alpay’ın hem de Personel Şube Müdürü Necmettin Köylü’nün oğlu Yasin Remzi Köylü’nün yedeklerde olmasına rağmen işe girdiği ve alındığı iddia ediliyor.

 

Yedek olan kişilerin işe alınma süreci asillerden bir eleme olduğunda yedeklere sıra geliyor ve yedeklerden de sıralamada en üstte olanlar işe girebiliyor.

 

 Peki bu kişiler yedeklerden işe girdiyse asiller ve bu kişilere kadar olan yedekler hangi gerekçe ile işe giremediler.

 

 İşe alınan söz konusu müdürlerin oğullarının KPSS puanları kaç idi ve kaçıncı yedekteydiler gibi sorular hala açıklık bekleyen sorular.

 

 Şayet idare elinde olan belgelerle ya da söz konusu kişiler, bu işe alım üzerindeki gri olan bu noktaları aydınlatmak istiyorlarsa bu soruların cevaplarını kamuoyu vicdanı ve bu alımlarda bir usulsüzlük olup olamadığına ilişkin zihin bulanıklığını gidermek istiyorlarsa bir açıklama yapması gerekmektedir.

 

 Öyle ki pek çok kişinin işsiz kaldığı ve kayırmacılığın yoğun olarak var olduğu iddialarının tartışıldığı bugünlerde tüm kamuoyunun beklentisi de bir açıklama yapılması yönündedir

PAÜ personel alımı