Yeğenin atamasına mahkeme 'Dur!' dedi.

TAKİP ET

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in yeğeni Yasemin Arslan'ın, Pamukkale Üniversitesi'ne hemşire kadrosunda atanmasının ardından olay mahkemeye gitmişti. Mahkeme kararını vererek yapılan atamanın hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim üyesi alımı ilanında, Ak Parti Milletvekili Şahin Tin’in yeğeni Yasemin Tin Arslan’ın, ‘kişiye özel’ ilanla ataması yapıldı. 

Haberin, Oda TV Yazarı Hakan Erol'un gündeme getirmesi sonrası konu medyada geniş yer bulunca, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin bir açıklama yapmış ve kendisinin PAÜ yönetimiyle bu konuda görüşmediğini ve baskı yapmadığını ileri sürerek “İddialar asılsız, çirkin ve iftira niteliğinde. Bu iddiaları yargıya taşıyacağım, hukuki süreci başlatacağım” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir yıl devam eden mahkeme süreci sonunda mahkeme, atamayı ‘Hukuka ve hizmet gereklerine aykırı’ bularak iptal etti.

KAYNAK: şifrehaber

denizli ak parti milletvekili şahin tin yeğen yasemin arslan pamukkale üniversitesi hemşire kadrosu hukuka aykırılık denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber