YENCEKENT HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, örnek projelerinden birini daha gerçekleştirdi. Buldan Belediyesi, Yenicekent Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı.

Buldan Belediyesi tarafından bu yıl 26.sı düzenlenen Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivali, Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binası açılışıyla başladı.

 

Buldan Belediyesi’nin birim müdürlerinin hizmet vereceği Yenicekent Hizmet Binasının açılış törenine Ak Parti Denizli İl Başkan Yardımcısı Ömer Karaca, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye Baykan Yardımcısı Veli Tokdemir, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, Mahalle Muhtarı Musa Çakır, belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

 

Ak Parti Denizli İl Başkan Yardımcısı Ömer Karaca yaptığı açılış konuşmasında hizmet binasının Yenicekent'e hayırlı olması temennisinde bulunarak,"Önce Yenicekent’e böyle güzel eser kazandıran kıymetli belediye başkanıma kutluyorum. Hakikaten hayırlı uğurlu bir iş yapmıştır. İnşallah bu Yenicekent’in kalitesini daha da artıracaktır. Yenicekent de belediyeden daha iyi hizmetler alacaktır, daha kısa zamanda daha iyi hizmet alacağına inanıyorum” dedi.

 

Buldan Belediyesi’nin kurumsallaşma adına önemli adımlar attığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise konuşmasında, “Buldan’ın merkez mahallelerinde olduğu gibi kırsal mahallelerine de daha iyi hizmeti verebilmek adına çalışmalar yürütüyoruz.

 

Bugün halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına açılışını gerçekleştirdiğimiz Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binası’nın mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2014’de Yenicekentlilerin bizden talebi Belediye binalarının kapatılmaması idi. Ama bu mümkün değildi. Bir çok Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyelerinde olduğu gibi biz de Yenicekent’imize ek bina açarak vatandaşlarımızın talebini geç de olsa yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Burada sorumlu birimlerin olacağını ve Yenicekentliler 2014 yılı öncesi havayı teneffüs etsin istediklerini vurgulayan Başkan Şevik, Belediye ek hizmet binasının Yenicekentlilere hayırlı olmasını temenni etti.

 

YENİCEKENT’İN BEKLEDİĞİ PROJELER GELİYOR

 

Yenicekent’in belediye iken 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile Buldan’ın mahallesine dönüştüğünü hatırlatan Başkan Şevik, “Yenicekent hak ettiği hizmeti bizim dönemimizde almaya başladı. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız hizmet Yenicekent’in en önemli talebini; yarı kapalı pazaryerini yaptık, mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Yıkılmaya yüz tutmuş, garaj dükkanlarının, hal dükkanları ile düğün salonunun bakımlarını yaptık.

 

Böylelikle hem görüntü kirliliği ortadan kalktı hem de yıkılmaya yüz tutmuş işyerlerini yeniden ayağa kaldırdık. Mahallemize yaptığımız çevre düzenlemeleri ile geçmişi 5.500 yıl öncesine dayanan Tripolis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan turizm kentine yakışır hale getirdik. Yenicekent’in beklediği projeleri bir bir hayata geçiriyoruz” diyerek yeni müjdeler verdi.

 

“HEDEFİMİZ, TRİPOLİS’E GELEN TURİSTLERİ YENİCEKENT’İN MERKEZİNE ÇEKMEK”

 

İlk kuruluşu Lidya Devleti zamanında olan ve Geç Helenistik Dönem'de Tripolis olarak adlandırılan Antik Kente ev sahipliği yapan Yenicekent’in merkezinde de turizm atağı başlattıklarını açıklayan Başkan Şevik, “Prof.Dr. Bahadır Duman hocamızın başkanlığında devam eden Tripolis Antik Kentimiz bugün yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı durumunda. Belediye olarak biz de Tripolis’e gelen turistleri Yenicekent Mahallemizin merkezine çekmek için başlattığımız çalışmalarını hızla devam ediyoruz.

 

Bölgeyi fetheden Selçuklu Komutanlarından birine ait olduğu bilinen Emir Sultan Türbesi çevresinde gerçekleştirdiğimiz arkeolojik kazılarda 30 adet Müslüman mezarı bulundu. Şimdi de Türbeyi restore ederek turizme kazandırmak istiyoruz. Ayrıca Türbenin hemen yanında bulun eski Jandarma Karakolu’nu restore ederek müze olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

 

“DERE YATAĞINI TEMİZLİYORUZ”

 

Yenicekent Mahallesinin hemen girişinde bulunan ve atılan atıklarla görüntü kirliliği oluşturan Buldan Deresi’nin temizlenerek istinat duvarı örülerek çevre düzenlemesi yapılacağının müjdesini veren Başkan Şevik, “Buldan Deresi’nin Yenicekent Mahallemiz sınırları içerisinde kalan bölümü maalesef atılan evsel atıkların yanı sıra inşaat atıklarıyla çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bunu önlemenin tek bir yolu var, istinat duvarı çekilerek buraya moloz ve evsel atıkların atılması önlenecek ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış olacak” diye konuştu.

 

“12 ADET DÜKKAN YAPIYORUZ”

 

Başkan Şevik, Türkiye’nin ilk turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümünü yetiştiren Yenicekent Mahallemiz gelişen ve büyüyen bir mahalle olduğunu vurgulayarak, “Mahalle sakinlerimizin bizden bir talebi de yeni işyeri, sanayi alanlarının açılması idi. Mahalle sakinlerimizin bu talebini de yerine getiriyoruz. Sanayi sitesinin bulunduğu bölgede 12 adet dükkan yeri yapıyoruz” diyerek Yenicekent’in beklediği projeleri bir bir hayata geçirildiğini söyledi.

 

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binası’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetliler hizmet binasını gezdirerek müdürlükler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

yenicekent hizmet binası