YENİ BAŞKAN BORÇ TABLOSUNU BELEDİYE BİNASINA ASTI

TAKİP ET

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, önceki dönemden kalan belediye borçlarını belediye binasına astığı dev posterle duyurdu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin ardından Tavas Belediye Başkanlığını CHP'li Kadir Tatık kazanmıştı. AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık'tan görevi devralan Tatık, belediyeyi ne kadar borçla devraldığını belediye binasına astığı dev poster ile duyurdu. Belediyenin güncel borcunun 61 milyon 122 bin 157 lira 23 kuruş ile olduğunun yazıldığı posterin belediye binasına asılmasının ardından önceki dönem AK Parti'li belediye başkanı Hüseyin İnamlık, açıklama yaptı.

 

İnamlık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mart ayı sonu itibariyle mevcut 61 milyon borcun 9 milyonu iller bankasından bir önceki dönem kullanılan GES kredisi ve taş döşeme ihalelerinde kullanılan kredilerdir.

 

15 milyonu EYT ile emekli olan işçilere ödenen kıdem tazminatı ile yatırım harcamalarında kullanılmak üzere Vakıfbanktan çekilen kredidir. 18 milyonu yatırım harcamalarında kullanılmak üzere Halkbank'tan çekilen kredidir. 16 milyonu esnaf ve müteahhitlerden alınan mal ve hizmet alımlarından doğan firma borçlarıdır.

 

Kalan diğer borçlar da yasal ödeme sürelerinde ödenen kurum borçlarıdır. Tabloda görüldüğü gibi yıllık ortalam 160 milyon geliri olan belediyenin uzun yıllara yayılmış borç stoğunun bu kadar az olması başarının göstergesidir. Bunun yanında belediyenin hiçbir devlet kurumuna vadesi geçmiş bir borcunun olmaması da mali disipline gösterilen özenin bir kanıtıdır. Yeni yönetimin bu başarıyı bizimle paylaşmasına mutlu olduğumu belirtmek isterim. Kamuoyuna saygıyla" ifadelerini kullandı.

 

KALE BELEDİYESİ'NİN BORCU DA GÜNDEM OLMUŞTU

 

Geçtiğimiz günlerde de Kale Belediyesi'ni AK Parti'li Mehmet Salih Sağınç'tan devralan CHP'li Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, belediyenin borçlarını sosyal medyadan açıklayıp isyan etmişti. Seçim çalışmaları için belediye bütçesinden harcama yapıldığını savunan Hayla, “Sandıklara 600 adet pide gönderilmiş. Mümkün değil.

 

180 bin liralık bu faturayı ödemeyi reddettim” demişti. Hayla seçimden bir hafta önce 9 milyon liralık kredi çekildiğini söyleyerek, “Hesapları inceledik. Kale Belediyesi’nin 38 milyon 400 bin TL borcu var. Eğer yatırımlar yapılmışsa ben bu borcu öderim, altından da kalkarım. Beni en çok üzen şey şu... 22 Mart 2024’te, seçimden bir hafta önce 9 milyon TL kredi çekiliyor. 48 ay vadeli, 48 eşit taksitte ödenecek.

 

Bu 9 milyon TL’yi 23 milyon 300 bin TL olarak ödeyeceğiz. Elimize geçen 8 milyon 790 bin TL para. Keşke 4 dükkân satıp da, bu parayı ödeseydiniz. Ama Kale Belediyesi’ne bu kötülüğü yapmasaydınız. Kale halkına bu kötülüğü yapmasaydınız” ifadelerini kullanmıştı.

 

tavas belediyesi borç listesi kadir tatik