Yenicekent'e Belediye Hizmet Binası Festivalde açılıyor

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festivalde açılışı yapılacak olan Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binasında incelemelerde bulundu. Başkan Şevik, 'Yenicekent'e söz vermiştik. Belediye Yenicekent Hizmet binasını festivalde açıyoruz' dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Büyükşehir Yasası ile 2014’de belde iken Buldan’ın mahallesine dönüşen Yenicekentlilerin talebini yerine getirmek için harekete geçti. Eski belediye binasını Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binası olarak yeniden düzenlediklerini belirten Başkan Şevik, Yenicekentliler belediye ile olan işlerini Buldan’a gelmeden yerinde yaptırabilecek.

 

Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binası’nda Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Emlak İşleri Müdürlüğü birimlerinin yanı sıra başkanlık makamı da bulunacak.

 

FESTİVALDE HİZMETE GİRİYOR

 

Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binası’nı 29-30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Buldan –Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali’nde açılışının yapılacağını açıklayan Başkan Şevik, binada incelemelerde bulundu eksiklikleri yerinde tespit etti.

 

Başkan Şevik, “Yenicekent Mahallemiz ilçemizin hem nüfus hem de alan olarak en büyük mahallelerimizden biri. Bizim dönemimizde hak ettiği hizmeti almaya başlayan Yenicekent Mahallemize şimdide Belediye Ek Hizmet Binası’nı açıyoruz. Yenicekentliler belediye ile ilgili tüm işlerini Buldan’a gelmeden burada yaptırabilecek” dedi.

 

Haftanın belirli günlerinde Yenicekent Hizmet Binası’ndaki makamında olacağını da vurgulayan Başkan Şevik, “Yenicekentli Meclis Üyemiz Veli Tokdemir de burada olacak. Vatandaşlarımız sorunlarını, isteklerini rahatlıkla ona iletebilecek ve yerinde çözüm üretilecek. Yenicekentliler, belediye hizmetlerini yerinde ve zamanında alabilecek” diye konuştu.

 

“YENİCEKENT’İN KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARINI TEK TEK ÇÖZDÜK”

 

Göreve geldikleri 2019 Mahalli İdareler Seçiminin ardından Yenicekent Mahallesinin mahrum kaldığı belediye hizmetlerinden yararlanmaya başladığını söyleyen Başkan Şevik, “Yenicekent hak ettiği hizmeti bizim dönemimizde almaya başladı. Mahallenin kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözdük” dedi. Başkan Şevik, göreve gedikleri günden itibaren Yenicekent’te yapılan belediye hizmetlerini şöyle sıraladı:

 

KAPALI PAZAR YERİ MAHALLENİN KANAYAN YARASI

 

İDİ Göreve geldikleri 2019’un Nisan ayında ilk olarak Yenicekent Mahallesi’nin yıllardan beri çözülemeyen Kapalı Pazaryeri sorununu çözüme kavuşturduklarını söyleyen Başkan Şevik, “Göreve geldiğimizde ilk işimiz Yenicekent’in kanayan yarası pazaryeri sorununa el atmak oldu. Mahalle sakinlerinin Cuma günleri pazaryeri olarak kullanabileceği, diğer günlerde ise düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği Yarı Kapalı Pazaryeri’ni üç yıl önce tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk” dedi.

 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRDIK

 

Yenicekent Mahallesi’nin hemen girişinde bulunan ve bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş, Garaj Dükkanları ile Düğün Salonu ve Hal Dükkanlarının üstüne çatı ile kapladıklarını, dış cephesini yenilediklerini söyleyen Başkan Şevik, “ Bakımsızlıktan çürüme noktasına gelen 28 işyerinin bulunduğu Garaj Dükkânlarını, 11 Hal Dükkânı ile 300 metrekarelik düğün salonunu, Zabıta Binası ve çevresindeki işyerleri yeniledik.

 

Çatısı olmadığı için yazın sıcaktan kışın ise yağmur ve soğuktan mağdur olan esnafımızın mağduriyeti gidermek için dükkanların üzeri çatı ile örtüldü. Dış cephesi boyanarak görüntü kirliliği oluşturan görüntü de ortadan kaldırılmış oldu. Çevre düzenlemesi ile Yeniceket’i Tripolis Antik Kentine ev sahipliği yapan Mahallemize yakışır hale getirdik” dedi.

 

ANIT ÇEŞME VE TAK YENİCEKENT’E ÇOK YAKIŞTI

 

Yenicekent Mahallesi’nin Denizli-Manisa karayolu üzerindeki girişine yapılan TAK ve Anıt çeşme, Başkan Şevik’in yalnızca ilçe turizmini değil bölge turizmine de olumlu katkı sağlayacak Kral Yolu projesinin de ilk uygulama noktası oldu. Yenicekent’in simgesi olan üzümü ile Tripolis Antik Kentini simgeleyen sembollerin yer aldığı anıt çeşme ve giriş kapısının tarım ve turizm kenti Yenicekent’e çok yakıştığını söyleyen Başkan Şevik, “Ayrıca Yenicekent’in Manisa yolu girişinden Mahalle meydanına kadar uzanan yol, Büyükşehir Belediyemiz tarafından asfaltlanarak ulaşım sorunu da çözüme kavuştu. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederiz” dedi.

 

EMİR SULTAN TÜRBESİNİN PROJESİ HAZIR

 

Emir Sultan Türbesi’nin çevresinde Denizli Müze Müdürlüğü’nün kontrollüğünde Belediye tarafından yapılan arkeolojik kazılarda 18.yüzyıla ait 30 adet Müslüman mezarının gün yüzüne çıkartıldığını söyleyen Başkan Şevik, “Yenicekent Mahallemizde bulunan ve bölgeyi fetheden Selçuklu komutanlarından birine ait olduğu tahmin edilen Emir Sultan Türbesi’nde arkeolojik kazı çalışması gerçekleştirdik.

 

Denizli Müze Müdürlüğünün kontrollüğünde yapılan kazılarda, 18.yüzyıla ait 30 adet Müslüman Mezarı gün yüzüne çıkarıldı. Şimdi de Türbenin restorasyonu için çalışma başlattık. Projesini hazırladık, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunduk. Onaylanması halinde restorasyon çalışmalarına da başlayacağız” dedi.

 

TRİPOLİS KAZILARINA DESTEK VERDİK, DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

 

Yenicekent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Tripolis Antik Kenti kazılarına belediyenin imkanları doğrultusunda destek olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Şevik, “Tripolis’te kazı çalışmaları Prof.Dr. Bahadır Duman başkanlığında hızla ilerliyor. Yerli ve Yabancı misafirlerimizin ilgi odağı olan Tripolis Antik Kenti kazılarına imkanlarımız doğrultusunda destek veriyoruz. Desteklerimiz devam ediyor. Belediyemizin destekleriyle Tripolis işgal döneminde Yunanlılar tarafından karargah olarak kullanılan alanda da kazı çalışması başlatıldı” dedi.

 

TRİPOLİS’TE MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNE AİT İZLER

 

Millî mücadele Dönemi’nde 1920- 1922 arasında Buldan ve civarında gerçekleşen askeri hareketliliğe dair çeşitli izlerin yer aldığı Tripolis Antik kentinin konumlandığı alanda kazı çalışmalarına destek veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Bu alanda gerçekleştirilen kazı çalışmasında önemli izlere rastlanmıştır. Hatta Yunan işgali döneminde Yunanlılar tarafından da karakol olarak da kullanıldığı sanılan bölgedeki kazı çalışmalarına desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

 

CUMHURİYET PARKI’NI YENİLEDİK

 

Yenicekent’te festival alanı olarak da kullanılan 7 bin 165 metrekarelik Cumhuriyet Parkı, yeniden düzenlendi. Cumhuriyet Parkı’nı az masrafla çok kullanışlı hale getirdiklerini açıklayan Başkan Şevik, “Çalışmalar kapsamında, park alanındaki oturma grupları ile bordür ve parke taşlarını yeniledik. Ayrıca burasının peyzaj çalışmalarıyla yeni baştan düzenleyerek Yenicekentlilerin hizmetine sunduk.Işıklandırma çalışmasıyla Cumhuriyet Parkı, vatandaşlarımızın ailecek keyifli vakit geçirebileceği alan haline geldi” dedi.

 

YENİCEKENT’E İRİLİ UFAKLI ÇOK SAYIDA PARK KAZANDIRDIK

 

Başkan Şevik, Yenicekent’e belediye başkanı olarak 10 yıl hizmet eden merhum Mehmet Yıldız ile 2004 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden belediye personeli Muhammed Tırman’ın adının verildiği Çocuk Parkı’nı yeniden düzenlediklerini açıkladı. Ayrıca Mahalle’ye yeni çocuk oyun alanları ve yeşil alan kazandırdıklarını söyleyen Başkan Şevik, ilçe merkezinde ne varsa Yenicekent başta olmak üzere tüm kırsal mahallelerde olması için çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

 

SPOR YATIRIMLARIMIZI TAMAMLADIK

 

Toprak yüzeyli Yenicekent Stadını sentetik çim yüzeye dönüştürülmesi çalışmalarının geçtiğimiz yıl tamamlanarak Denizli Amatör Ligi D grubunda mücadelede eden Yenicekent Sporun kullanımına sunuldu. Stat yenileme çalışmalarının yanı sıra soyunma odası ve tribünün de yenilendiğini açıklayan Başkan Şevik, ayrıca içerisinde basketbol potası, tenis ve voleybol filesinin de yer aldığı çok amaçlı spor sahasını da tamamlayarak ilçe gençlerinin hizmetine sunduklarını söyledi.

 

Buldan yenicekent belediye hizmet binası