Yer altı barajı bir ilçeyi uçuracak

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan Denizli'nin Emirçayı yer altı barajı projesi, bir ilçede sevinç yarattı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Denizli’de İnceler Göleti Sulama İkmali, İnceler Emirçayı ve Cumalı Yeraltı Barajı projelerini onayladı. Bu projeler neticelendiği takdirde Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde bulunan Hambat Ovası sulama kaynağına kavuşmuş olacak. Yaklaşık 562 hektarlık alanın sulanabileceği proje ile ovadaki üretimin de artması bekleniyor.


Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik sosyal medya hesabından ilçe sakinlerine hitaben bir açıklama yayımladı. Çelik açıklamasında, “Sevgili hemşerilerim… Her zaman her yerde Bozkurt’un bir tarım bölgesi olduğunu söyledik ve yaptığımız çalışmalarla Hambat ovamızın bereketini yerel ve ulusal düzeyde her yerde anlattık, tanıttık. Yakın zamanda ilçemizin tarımsal geleceği için çok güzel bir haber aldık.


Devlet Su İşleri’nin hazırladığı; İnceler Göleti Sulama İkmali, İnceler Emirçayı ve Cumalı Yeraltı Barajı projeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. Bozkurtumuz’da toplamda 562 hektarlık alan sulanabilecek.


Hambat Ovası, Bozkurt’un geleceğidir. Bu topraklar o kadar bereketlidir ki ne ekerseniz onu verir size. Devlet Su İşleri’ni bu önemli projeleri Bozkurt’a kazandırdığından dolayı kutluyorum. Süreci biz de yakından takip edeceğiz. Bozkurtumuz’a hayırlı uğurlu olsun.
 

denizli bozkurt bozkurt belediye başkanı birsen çelik hambat ovası i̇nceler göleti sulama i̇kmali i̇nceler emirçayı cumalı yeraltı barajı tarım ve orman bakanlığı bekir pakdemirli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber