YEŞİL KURULUŞ BELGESİ

TAKİP ET

DHM Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan 36 Havalimanı, "Yeşil Kuruluş" belgesi aldı.

DHM Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan 36 Havalimanı, "Yeşil Kuruluş" belgesi aldı.
 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü  tarafından başlatılan Yeşil Havalimanı Projesi kapsamında,  işletiminde bulunan 53 havalimanında çalışmalar yürüten DHMİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını tamamlayan havalimanları için SHGM’ye müracaatta bulundu. TSE ve SHGM tarafından değerlendirmeye alınan başvuru sonucunda, gerekli koşulları yerine getiren 36 Havalimanına, "Yeşil  Kuruluş"belgesi verildi. Bunların içerisinde Çardak Havalimanı'da yerini aldı.
 

DHMİ'nin yanı sıra, "Yeşil Havaalanı Projesi Uygulama Esasları"nda belirtilen gereklilikleri sağladıkları anlaşılan  13 kuruluş  daha farklı havaalanlarındaki faaliyetleri kapsamında "Yeşil Kuruluş Sertifikası" almaya hak kazandı. 
 

Proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan kuruluşlar için Yeşil Havaalanları Sertifika Töreni düzenlendi. Törende konuşan  Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, havaalanlarında çevresel etkileri azaltmak ve havaalanında çalışan personelin çevreye daha duyarlı hale gelmesini sağlamak amacıyla yürütülen projeye havayolu işletmelerinin yakın ilgi göstermesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtilerek, sertifika alan tüm işletmeleri tebrik etti.

 

Törende, Yeşil Kuruluş Sertifikası almaya hak kazan işletmelere ayrıca TSE tarafından teşekkür belgesi de verildi.
 

DHMİ Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan ve belge almaya hak kazanan 36 Havalimanı’na da “YEŞİL KURULUŞ” belgesi, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından Genel Müdür Yardımcımız Celal Özuğur’a verildi.

YEŞİL KURULUŞ SERTİFİKASI ALMAYA HAK KAZANAN HAVALİMANLARI

Yeşil Kuruluş ''Green Company'' Projesi kapsamında "Yeşil  Kuruluş" belgesi almaya hak kazanan Havalimanlarımız şunlar; 

İstanbul Atatürk, Antalya, Ankara Esenboğa, Trabzon, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, Erzurum, Gaziantep, Isparta Süleyman Demirel, Nevşehir Kapadokya, Adıyaman, Amasya Merzifon, Balıkesir Koca Seyit, Balıkesir Merkez, Bursa Yenişehir, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kocaeli Cengiz Topel, Konya, Malatya, Mardin, Samsun Çarşamba, Sivas Nuri Demirağ, Şanlıurfa GAP, Tekirdağ Çorlu, Tokat, Uşak, Batman, Kayseri, Kars, Denizli Çardak, Van Ferit Melen, Siirt, Muş ve Kahramanmaraş Havalimanları 

 

Bunun yanı sıra Kuruluşumuz sorumluluğunda özel sektör tarafından işletilen IC İçtaş Zafer Uluslararası Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş., ATM Dalaman Havalimanı Yapım ve İşletim A.Ş., TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. ve  TAV Esenboğa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. olmak üzere 4 terminal ve havalimanı işletmeciliği Yeşil Kuruluş (Green Company) unvanı aldı.
 


"YEŞİL KURULUŞ" BELGESİ ALAN KURULUŞLARIN AVANTAJLARI 

 

Projenin gerekliliklerini yerine getiren işletmeler; çevreye yapacakları katkıya ilave olarak; "Yeşil Kuruluş (Green Company)" unvanı alarak SHGM’ye ödeyecekleri yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 oranında indirim hakkı kazanıyor.

 

Bir havaalanındaki tüm havacılık işletmelerinin "Yeşil Kuruluş (Green Company)" unvanı alması halinde ise, o havaalanı “Yeşil havaalanı” ilan ediliyor ve temdit ücretlerinde indirim oranı yüzde 50’ye çıkıyor.