YETENEĞİYLE, GÜZEL SANATLAR LİSELİ OLDU

TAKİP ET

 Ferda Kabalay o özel bir çocuk. Otizmli yeteneklerden birisi.  Denizli Hakkı Dereli Güzel Sanatlar Lisesi'ne bu yıl sınavla girebilen tek öğrenci.


HABER MERKEZİ

Anne ve babasının her türlü fedakarlığı ile kendisini yetiştiren Ferda Kabalay, önce Muğla’da daha sonra Denizli Resim ve Güzel Sanatlar Lisesi’nde girdiği özel yetenek sınavını başarı ile geçerek  bu yıl  Liseye kayıt yaptıran tek öğrenci oldu.



Liseye kayıt olmasını sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğrafı ile duyuran Ferda Kabalay, Bir kez dinlediği şarkıyı söyleyebiliyor.  Müzik alanında kendisini geliştirerek ileride Türkiye genelinde, diğer otizmli gençlere çalışarak neler başarılabileceğini göstermek istiyor.



HEDEF KONSERVATUAR

Baba Osman Kabalay, otizmli kızı Ferda ile gurur duyduğunu ifade ederek, “Ferda bizim yaşam kaynağımız. Ailede herkes Ferda’nın müzikle içiçe olduğunu bildiği için onunla şarkı-türkü söyler. Çünkü Ferda’nın en iyi uyum gösterdiği  alan Müzik.  İyi derecede piyano çalıyor. Yetenek sınavını kazanarak bu yıl Güzel Sanatlar Lisesine giren tek özel öğrenci oldu. Hedefimiz Liseyi bitirip, konservatuvara gitmek. Müzik alanında kendisini yetiştirmek istiyor. İnşallah Konservatuvara da gireceğiz. Kabalay ailesi olarak kızımızla gurur duyuyoruz.” Diye konuştu.
İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ....https://www.youtube.com/channel/UCdD2wNvozmyCQULfxxWrjOw