YKS Maratonunun 2. Ve 3. Oturumu Bugün Yapılıyor

TAKİP ET

Yüz binlerce öğrencinin iyi bir üniversitede okumak hayali ile girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 2. Oturumu başladı. İlk oturumu olan TYT(Temel Yeterlilik Sınavı) dün yapılan YKS'de sabahtan AYT(Alan Yeterlilik Sınavı) öğleden sonra ise 3. Ve son oturum olan YDT(Yabancı Dil Testi) yapılacak. Denizli'de 26 bin 651 öğrenci sınava giriyor.

YKS için heyecan bugün de devam ediyor. İki günde 3 sınavlık bir maraton yaşayan üniversite adayları sınav sonucunda bir yıllık emeklerinin karşılığı olan hayallerindeki üniversitelere yerleşecekler.

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilk Testi (TYT) dün saat 10.15’de yapıldı.


         


Bugün ise 2. Oturum olan Alan Yeterlilik Sınavı yapılıyor. Yine 10.15’de başlayan sınav bu kez 180 dakika sürecek. Denizli’de 2. Oturuma 70 okulda bin 235 salonda 152’si engelli olmak üzere 22 bin 457 aday giriyor.

Bugünde sınavdan 1 saat öncesinde okul yerlerinde heyecanlı bekleyiş başladı.


           


Üst aramasının ve kimlik kontrollerinin ardından salona alınan gençler içerde aileleri de dışarıda çocuklarının başarılı olması için bol bol dua etti.


        


YKS’nin 3.ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi(YDT) ise yine bugün saat 15.45’te başlayacak. Bu sınav için öğrencilere 120 dakika süre tanınacak. Denizli’de bu sınava 13 okulda 125 salonda 18’i engelli olmak üzere toplam bin 969 öğrenci girecek.

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 18 Temmuz tarihinde erişime açılacak.