YÖK REKTÖR BAĞ HAKKINDAKİ KARARINI AÇIKLADI

TAKİP ET

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ görevden alındı.

Üniversitedeki "Öğretim görevlisi" ilanında "Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı Mezunu olmak, Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, lisans sonrası en az 10 yıl deneyim, yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak ve ikinci dil bilmek" şartları arandı.
Rektör Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ'ın Pamukkale Üniversitesi üzerinde yayınlanan özgeçmişine göre, Bağ; "Arapça öğretmenliği mezunu. Dil Bilimi ve Kültür Araştırmaları konusunda yüksek lisans yaptı ve Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi sertifikasına da sahip bulunuyor.
Bu olaydan sonra eşi için kadro açtığı tespit edilen Rektör Bağ hakkında YÖK tarafından soruşturma açıldı. Bugün yapılan YÖK toplantısı sonrasında Rektör Bağ'ın görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. Yapılan açıklamada, "Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu'nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr.Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

pamukkale üniversitesi hüseyin bağ soruşturma yök denizli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri