YSK ADAYLIĞINI İPTAL ETTİ, OĞLU ADAY GÖSTERİLDİ

TAKİP ET

AK Parti'nin itirazı nedeniyle, BBP'nin Bozkurt adayı Hamdi Cin ile Baklan adayı Nasuh Altuntaş'ın adaylıkları YSK tarafından düşürülmüştü. Bozkurt'a Cin'in oğlu mimar Enes Berk Cin, Baklan'da ise Necdet Sağlam aday gösterildi.

AK Parti’de temayül yoklamasına katıldıkları gerekçesi ile Büyük Birlik Partisi’nin Bozkurt Belediye Başkan adayı Hamdi Cin ile Baklan Belediye Başkan Adayı Nasuh Altuntaş’ın adaylıkları Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürülmüştü. Adaylığın iptaline giden süreci her iki ilçede AK Parti teşkilatlarının yaptığı itiraz başlatmıştı.

 

Büyük Birlik Partisi her iki ilçede de iptal edilen adaylıkların yerine yeni başvuru yaptı. Bozkurt’ta BBP adayı Hamdi Cin’in oğlu mimar Enes Berk Cin oldu.

 

Yüksek Seçim Kurulu tarafında adaylığı düşürülen Hamdi Cin, sosyal medya hesabından açıklamada “Bozkurt Belediye Başkan Adaylığım için Çardak ve Denizli il Seçim Kurulları’nın oybirliği ile vermiş olduğu ve kesin olan lehe kararlara rağmen YSK’nin adeta ‘Son dakika golü’ kararı ile haksız bir şekilde engellenmiştir. Seçimi alenen kaybetme korkusu yaşayarak isminde adalet barındıranlar, adaletsiz sonuçlara imza atmak istemişlerdir. Bilinsin ki Bozkurt halkımızın iradesini hiç kimse engelleyemez” ifadelerini kullandı.

 

OĞUL CİN, BBP’DEN ADAY

 

Hamdi Cin, açıklamasında devamla şunları aktardı: “Kapalı kapılar ardında çıkar kadehlerini tokuşturanlar seçim günü sandıklarda gönül tokuşturanlara yenilecek ve baltayı taşa vuracaklardır. Bilinsin ki Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur. Adaylığımız oğlum Mimar Enes Berk Cin ile devam etmektedir. Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır. Hedefe varmayan mızrak utansın” dedi.

 

Cin, denizliyeniolay.com’a yaptığı değerlendirmede yaşananları ‘haksızlık’ olarak nitelendirdi; “Siyaset bu şekilde yapılmamalı” diye konuştu. Cin oğlunun adaylığına ilişkin ise; “Belki de bu süreç siyasete genç, enerjik, güvenilir bir genç kazandırdı. Yolunun açık olmasını diliyorum” yorumunda bulundu.

 

BAKLAN’IN ADAYI SAĞLAM

 

Diğer yandan Altuntaş’ın adaylığının iptalinden sonra Büyük Birlik Partisi, Baklan ilçesinde Necdet Sağlam’ı aday olarak gösterdi. BBP Denizli İl Başkanı İsmail Karateke, denizliyeniolay.com’a yaptığı değerlendirmede her iki aday için başvuruların gerçekleştiğini, adaylıkların kabul edildiğini belirterek; “Böyle bir süreç yaşadık. Adaylarımızı yeniden belirleyerek ilgili seçim kurullarına müracaat ettik. Her seçim bölgesinde olduğu gibi bu ilçelerimizde de iddialıyız. Adaylarımız kalan sınırlı süre içinde vatandaşlarımızla bire bir görüşerek vizyonlarını ve projelerini yansıtacaklar” ifadelerini kullandı.

 

Hamdi Cin Bozkurt BBP aday Enes Berk Cin