YÜCEL YILMAZ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

TAKİP ET

İyi Parti'nin İl Başkan Adaylarından Yücel Yılmaz, bugün DGC'de yaptığı basın toplantısında, İl başkanı Hasan Akgün'e serzenişte bulundu ve ardından 'be delege sistemi ile aday olmak mümkün değil' diyerek, 5 Temmuz'da yapılacak olan başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

İyi Parti’nin İl Başkan Adaylarından Yücel Yılmaz, bugün DGC’de yaptığı basın toplantısında, İl başkanı Hasan Akgün’e serzenişte bulundu ve ardından “be delege sistemi ile aday olmak mümkün değil” diyerek, 5 Temmuz’da yapılacak olan başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

İyi Parti’nin 5 Temmuz tarihinde yapacak olduğu İl kongresi konusunda çalışmalar sürüyor. Adaylar seçim çalışmaları konusunda hazırlıklarını yaparken, geçtiğimiz hafta adaylığını açıklayan ve bu haftada parti yönetimi konusunda açıklamalarda bulunacağını, belge açıklayacağını belirten il başkan adaylarından Yücel Yılmaz, partinin mevcut delege yapısını eleştirerek, “Delege listesi başkanın akrabası ve yakınları ile doldurulmuş.  Akgün kongrede neredeyse 175 oy farkla başlıyor. Böyle bir delege sisteminde aday olmak mümkün değil. Bu yüzden adaylıktan çekiliyorum.

ÇOK SAYIDA İSTİFA BEKLİYORUM
Açıklamasında, kongre sonrası partinin durumundan memnun olmayan çok sayıda üyenin istifa edeceğini belirten Yücel Yılmaz, “Bir il başkanı için, partinin milletvekili tarafından süs biberi ve tuzluk gibi yakıştırmalar çok büyük talihsizlik. Bu yakıştırmalar Akgün’e yapışmış durumda. Bir yere gittiğimizde bize Akgün’dan bahsederken süs biberiniz nasıl derlerse, ne cevap vereceğimizi bilemiyorum. O yüzden, 5 Temmuzda yapılacak olan kongrenin ardından, bir partili olarak, partimizin düzlüge çıkması için çalışacağım. Hasan akgün seçilirse eğer, onun görevden alınması için mücadele edeceğim.” Dedi.