Yunus Emre Parkı Buldan'a renk katacak

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden olan Yunus Emre'nin adının verileceği parkı, ilçeye kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Şevik, Yunus Emre'nin şiirlerinde işlediği insan ve doğa sevgisinin, hoşgörünün yaşatılacağı parkın Buldan'a yeni bir renk katacağını söyledi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol ile birlikte sevgi ve hoşgörü dilinin evrensel temsilcisi Yunus Emre’nin adının verileceği park alanında incelemelerde bulundu.

 

Başkan Şevik Plan ve Projesi, Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilen 2021 yılında hazırladıkları hatırlatarak Yunus Emre Parkı’nı ilçeye kazandırmak için çalışmaları hızlandırdıklarını açıkladı.

 

Başkan Şevik, Yunus Emre’nin şiirlerinde işlediği insan ve doğa sevgisinin, hoşgörünün yaşatılacağı parkın, ilçeye yeni bir renk katacağını belirterek, parkı en kısa zamanda Buldan’a kazandırmak istediklerini söyledi.

 

Gölbaşı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki alanın, hem tasavvuf hem de halk edebiyatının öncü isimlerinden Yunus Emre’nin adına yakışır yeşil alan ve park olarak Buldanlıların hizmetine sunacaklarını söyleyen Başkan Şevik, “Burası, hem Yunus Emre’nin adını hem de onun dünya görüşünü gelecek nesillere miras bırakabileceğimiz bir alan olacak. Yunus Emre’nin şiirlerinde işlediği insan ve doğa sevgisinin, hoşgörünün yaşatılacağı parkta, çocuklar için oyun grupları ve engelli oyun grupları ve oturma gruplarıyla vatandaşlarımız için dinlenme alanları yer alacak. Modern peyzaj çalışmaları da park alanına estetik bir görünüm kazandıracak” dedi.

 

Park ile yerleşim yerini ayıran dere yatağına da köprü yapılacağının müjdesini veren Başkan Şevik, “Park’ın karşısındaki binalarda ikamet eden vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla köprü çalışmasına da başlayacağız. Köprü, Yunus Emre Parkın uygun olarak inşa edeceğiz” diye konuştu.

 

buldan yunus emre parkı