Yurtdışından Hasta Getirme

TAKİP ET

Yurtdışından hasta getirme son derece titiz bir süreci beraberinde getirmektedir. Sağlık turizmi büyüyen bir trend olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yurtdışından hasta getirme son derece titiz bir süreci beraberinde getirmektedir. Sağlık turizmi büyüyen bir trend olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastalar daha düşük maliyet nedeniyle tıbbi tedavi için başka ülkelere seyahat etmektedir. Yurt dışından hasta getirmeyi düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey vardır. Günümüz koşullarında Türkiye yurtdışından hasta getirme konusun avantajlı fırsatların yer aldığı bir ülke konumunda yer almaktadır. Çünkü Türkiye uluslararası kalite standartlarında hizmet sunabilen bir sağlık sektörüne sahiptir.

Şayet yurtdışından hasta getirmeyi istiyorsanız gerekli prosedürleri karşılıyor olmalısınız. Yurtdışından hasta getirmek, bir kişinin tıbbi tedavi için Türkiye’ye seyahat etmesidir. Hastalar, kendi ülkelerinde yaşayacaklarından daha düşük maliyetler veya daha kısa bekleme süreleri nedeniyle başka bir ülkede ameliyat olmayı seçebilirler.

Diğer tüm seçenekleri tüketmiş ve kendi ülkesinde bir çözüm bulamamış kişiler için de cazip bir seçenek olabilir. Türkiye’de yurtdışından hasta kabul eden klinik ve hastanelere devlet tarafından destekler de verilmektedir. Bu durumun doğal sonucu olarak son zamanlarda Türkiye’de yurtdışı sağlık turizmi sektörünün geliştiğini de rahatlıkla ifade edebiliriz.

Bir hastanın Türkiye’de tedaviye ihtiyacı varsa ancak tıbbi nedenlerle seyahat edemeyecek durumdaysa, ambulans helikopter hizmeti devreye girmektedir. Yurtdışından hasta getirmek sağlık turizmin önemli bir parçasıdır. Hastaları tedavi için yurtdışına göndermeyi içerir. Çoğu durumda bunun nedeni, kendi ülkelerinde tedaviyi karşılayamamalarından ya da diğer ülkeler tarafından sunulan yüksek kalite ve düşük maliyetlerden yararlanmak istemelerinden kaynaklanmaktadır.

Özellikle tıbbi tedavi için yurt dışından hasta getirmek karmaşık bir konu olabilir. İlk adım, hastanın kendi ülkesinde tedavi görüp göremeyeceğini kontrol etmektir. Bu mümkün değilse, bir sonraki adım bir sağlık sigortası şirketinden tavsiye almak olmalıdır. Burada nitelikli bir sağlık turizmi danışmanıyla iletişime geçmek mantıklı seçenekleri beraberinde getirecektir. Özellikle Türkiye’de son zamanlarda sağlık turizminin etkili bir düzeyde gelişmesi beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir.

Yurtdışından Hasta Getirme Hizmetleri

Yurtdışından hasta getirmek, genellikle Türkiye’ye tıbbi tedavi için gelen kişiler için kullanılır. Bunun nedeni, kendi ülkelerinde tedavi görememeleri veya ameliyatlarının Türkiye’de en iyi cerrahlarımızdan biri tarafından yapılmasını istemeleri olabilir. Birçok kişi kozmetik cerrahi prosedürleri için yurtdışına seyahat etmeyi tercih etmektedir. Ancak bu, kanser tedavisi arayanlar arasında da giderek daha popüler hale geliyor. İnsanların bu seçeneği seçmesinin birkaç nedeni vardır. Bunlar;

Türkiye’de ameliyatların ucuz ve kaliteli olması

Türkiye’de uluslararası çapta bir sağlık hizmetinin bulunması

Olarak sıralanmaktadır.Yurtdışından hasta getirmeye çalışıyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Birincisi, ülkenizin hastanın geldiği ülke ile karşılıklı bir sağlık hizmeti anlaşmasının olup olmadığıdır. Hasta, ülkenizle anlaşması olmayan bir ülkeden geliyorsa, ziyaretçi vizesiyle gelip tıbbi tedavi isteyebilir. Altı aydan fazla kalmak veya statülerini değiştirmek istiyorlarsa, sığınma veya mülteci statüsü başvurusunda bulunmaları gerekecektir.

Ülkenizin hastanın ülkesiyle anlaşması varsa, o zaman ülkenizde tedavi görmeden önce atılması gereken bazı adımlar var. Örneğin, acil bakımın gerekli olduğu ve başka seçeneğin bulunmadığı bir acil durum söz konusuysa, onları hızlı bir şekilde getirebilmek için gerekli prosedürü tamamlamalısınız.Bu aşamada vize konusuna da dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yurt dışından hasta getirmek, ülkenizin vatandaşı olmayan hastaların tıbbi tedavi görmeleri için ülkenizde getirilmesi işlemidir. Bu, devletiniz veya sigortanız tarafından ödenecek herhangi bir tedaviyi içerebilmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında yurtdışından hasta getirme işinin titiz bir süreci beraberinde getirdiğinden bu sürecin yönetilmesine yönelik olarak profesyonel bir hizmeti almak her zaman önerilmektedir. IntClinics sizlere bu konuda yardımcı olmak için sizleri site ziyaretine beklemekte ve profesyonel yurtdışından hasta getirmedanışmanlık hizmetlerinde yardımcı olmaktan memnun olur.Peki, yurtdışından hasta getirmenin aşamaları nelerdir? İşte merak edilen ayrıntıların tamamı!

Yurtdışından Hasta Getirmenin Aşamaları

Yurt dışından hasta getirmenin ilk adımı, Türkiye’de tıp uygulama ruhsatınızın olduğundan emin olmaktır. Bazı ülkeler, kendi ülkelerinde kalifiye ve lisanslı olsalar bile, vatandaş olmayanların tıp uygulamalarına izin vermemektedir. Durum buysa, onları ülkeye getirmenin özel bir hastanede kalış masraflarını ödemek gibi başka bir yolunu bulmanız gerekecektir.

Yurt dışından hasta getirmek, hastaların tedavi için ülkenize getirilmesini veya başka bir ülkeye nakledilmesini içeren bir süreçtir. Bu hava, kara veya deniz yoluyla yapılabilir. Süreç, özellikle reşit olmayan veya karmaşık tıbbi durumları olan hastalarla uğraşırken karmaşık olabilir.  Bundan dolayıdır ki sürecin profesyoneller tarafından yönetilmesi beraberinde çok önemli kazanımları getirecektir. Tam da bu noktada devreye profesyonel sağlık turizmi danışma hizmeti girmektedir.

Yurt dışından hasta getirmek karmaşık bir süreçtir ve kapsamlı bir planlama gerektirir. Hastalarınızı başka bir ülkeden Türkiye’yegetirmeye karar verdiğinizde, farklı durumları göz önünde bulundurmalısınız. İlk olarak hastanın tıbbi durumunu göz önünde bulundurmalısınız. Bu, seyahat edip edemeyeceklerini ve gidebilirlerse ne kadar uzağa seyahat edebileceklerini belirleyecektir.

Hastanın genel sağlık durumu da yurtdışından hasta getirme işleminde dikkat etmeniz şart olan bir aşama olarak karşınıza çıkacaktır. Bu, onların uçak, gemi veya trenle seyahat etmek için yeterince uygun olup olmadıklarını ve eğer öyleyse, daha ileri tedavi için geri dönmeden önce evden ne kadar uzakta kalabileceklerini belirleyecektir.

Hastanın mali durumu ve seyahat sigortası düzenlemelerine dikkat ediyor olmanız, sürecin çok daha başarılı bir şekilde tamamlanmasını mümkün kılacaktır. Hastanın seyahat sigortası varsa, tedavi öncesi hastane ücretlerinin ödenmesi için düzenlemelerin yapılabilmesi için bu bilgilerin mümkün olan en kısa sürede hastane yöneticisine verilmesi gerekir.

Hastaneler arasında bakım transferi sırasında gereksiz gecikmeleri önlemek için, herhangi bir endişenizi veya sorunu Türkiye’ye varışınızdan önce tartışabilmemiz için kabul etmeden mutlaka gerekli planlamayı eksiksiz bir şekilde yapmalısınız. Ancak bu sayede tam anlamıyla uluslararası çapta bir sağlık hizmetini sunmak konusunda avantajlı fırsatlara sahip olabilirsiniz!

Daha fazlası için lütfen intclinics.com adresinden iletişime geçerek bilgi alınız.

yurtdışından hasta getirme