YÜZDE 90 İNDİRİM MÜJDESİ

TAKİP ET

Yeni yapılandırma Milyonlarca vatandaş için geliyor. Son dakika haberine göre; Kamuya olan vergi, prim borçları ile idari para cezalarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasa teklifi Meclis'te görüşülmeye başlanıyor.

Yasa çıktıktan sonra başvurular başlayacak ve 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Yapılandırmada taksit yerine peşin ödemeyi tercih eden borçlulara hesaplanan enflasyon tutarından da yüzde 90 indirim yapılacak. Böylece sadece ana para ödenecek.

YENİ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU

Son dakika haberi... Kamuya olan vergi, prim borçları ile idari para cezalarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasa teklifi Meclis'te görüşülmeye başlanıyor. Yasanın detayları da belli olmaya başladı.

Yasa çıktıktan sonra başvurular başlayacak ve 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Borcunu yapılandıranlar ilk taksitlerini Eylül ayında ödeyecekler. Yeni yasa ile vadesi 30 Nisan 2021 tarihinden önceki kesinleşmiş borçlar yapılandırma kapsamına alındı.

YENİ YAPILANDIRMANIN DETAYLARI 2021

İlk taksit ödemeleri, Eylül 2021 ayı sonuna kadar yapılacak. İlk 2 taksit ödendikten sonra bir takvim yılında 2 taksit ödememe yani taksit atlatma hakkı var, bu durumda yapılandırma bozulmayacak.

Ancak, süresinde ödenmeyen 2 taksitin, son taksiti izleyen ayda gecikme zammıyla birlikte ödenecek. Aksi halde yapılandırma ihlal edilmiş sayılacak, ödenen tutarlar yapılandırma öncesi borç tutarına mahsup edilecek.
(gazetevatan)

 

yeni̇ yapilandirma başvurusu yapılandırma borç yapa-ılandırması denizli denizlimuhabir denizli haberleri