Zaten Yetersiz Olan Milli Eğitim Bütçesinden Maarif'e Pay Marifet Mi ?

TAKİP ET

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde Maarif Vakfı'nın faaliyetlerini sordu .

 
 
2016 yılında kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti adına yurtdışında okul açma konusunda tek yetkili kılınan Vakfı mercek altına alan Yasin Öztürk ; “ 26 Haziran 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararına göre : Türkiye Maarif Vakfına, Vakfın amaçlarını gerçekleştirmek için yapacağı hizmetlere ilişkin giderlerin karşılanmasına yönelik olarak, 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 541 milyon Türk Lirasına kadar kaynak aktarılacağını “ söyledi . 
 
Geçmiş örneklere bakınca yeni bir Fetö oluşumu olmaması için bu vakıf ne sıklıkta mali ve idari olarak denetleniyor , kaç personel ile hangi ülkelerde kaç öğrenciye eğitim veriliyor , çalışanlar gittikleri ülkelerde eğitim vermek için yeterli düzeydeler mi , yurtdışında okulu bulunan başka vakıflar da var mı ? sorularını yönelten Yasin Öztürk en önemlisi de Ülkemizde eğitim veren devlet okullarının fiziki yetersizlikleri ortadayken, bu kadar yüklü kaynakların yurtdışında hizmet veren bir Vakfa aktarılması “eğitimde hak-adalet ve eşitliğin sağlanması” adına doğru bir yaklaşım mıdır? Diyerek açıklamasını sonlandırdı .