Zeka Oyunları şampiyonlarına ödülleri verildi

TAKİP ET

KNGURU Gelişim Akademisi ve YENİÇAĞ KOLEJİ'nin birlikte organize ettiği 4. KNGUGU ZEKÂ OYUNLARI ŞAMPİYONASI aralık ayında yapıldı.

4.5.6.7 sınıf öğrencilere yönelik düzenlenen şampiyonaya yüzlerce öğrenci katıldı. Bu şampiyonada dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerine ödülleri takdim edildi.

Proje Koordinatörü ve Yeniçağ Koleji Kurucusu Hüseyin Öztürk yaptığı açıklamada “Eğitimde en rekabetçi iller sıralamasında Türkiye Birincisi olan Denizli’mizde bu şampiyonayla amaçlarının; “Öğrencilerin Alternatif Düşünme, Dikkat, karar verme, Hafızayı güçlendirmek ve problem çözme becerilerini geliştirerek soru stilleri değişen yeni nesil LGS sorularına aşinalık kazandırmak ve ilimizin LGS başarısını daha da yukarılara çıkarmak olduğunu .” söyledi.

ÖZTÜRK açıklamalarının devamında, Genel olarak Akıl ve Zekâ oyunlarının amacı;

“Zekâ Oyunları; bilgi gerektirmeyen, akıl yürütme, hızlı düşünme, yaratıcılık, ipuçlarından yararlanabilme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir isimdir. Zekâ oyunlarının temel amacı kişilerin düşünme becerilerini geliştirmektir.

Özellikle 6-12 yaş arasındaki çocuklar için bu oyunlar çok önemlidir. Zekâ oyunları, çocukların algılarını, hafızalarını, bilişsel becerilerini geliştirmek ve güçlendirmek için kullanılabilir. Bunun için doğru materyaller ve doğru eğitmenler eşliğinde, farklı öğrenme metotları göz önünde bulundurularak eğitim verildiğinde çocukların akademik gelişimlerinde önemli artışlar olmaktadır.” dedi

“Bu bağlamda YENİÇAĞ Koleji olarak tüm öğrencilerimiz için Akıl ve Zekâ oyunları dersi zorunlu olup, haftalık 2 saat öğrencilerimiz bu eğitimleri almaktadır. Bu oyunların faydasını da LGS sınavındaki sonuçlarımızda görmekteyiz. En son yapılan LGS sınavında her 3 öğrencimizden 1’i Fen Liselerini kazanmıştır.” dedi
HABER MERKEZİ

yeniçağ koleji kurucusu hüseyin Öztürk hüseyin Öztürk denizli haberleri knguru gelişim akademisi