Zeynep Taşevli, Matematik'te Avrupa 2.cisi oldu

TAKİP ET

TÜBİTAK Matematik Kız Milli Takımında bulunan 4 öğrenciden biri olan AYDEM Fen Lisesi 10 . Sınıf Öğrencisi Zeynep TAŞEVLİ, 'Avrupa Kız Çocukları Matematik Olimpiyatı'nda 'Gümüş Madalya ' aldı. Denizli AYDEM Fen lisesi, adından bir kez daha söz ettirdi.

Bu yıl Hollanda’da düzenlenecek olan EGMO ( European girl ‘s Mathematical olympiad ) “ Avrupa Kız Çocukları Matematik Olimpiyatı “ Covid-19 Salgın hastalığı sebebiyle Sanal olarak yapıldı.



Yarışmaya 53 ülkeden 204 katılımcı katıldı. EGMO ‘ Matematik Olimpiyatı’nda Türkiye TÜBİTAK Kız Milli Takımından, Denizli AYDEM Fen Lisesi öğrencisi Zeynep TAŞEVLİ , 2. gelerek ‘ Gümüş Madalya’ ile ödüllendirildi.



Öğrencilerinin uluslar arası bir başarıya imza atmasından dolayı mutlu olduklarını denizlimuhabir.com'a anlatan Aydem Fen lisesi Müdürü Deniz Kösehan, “Denizli’mize ve Okulumuza bu onuru bir kez daha yaşattıkları için, Öğrencimiz Zeynep TAŞEVLİ ve Matematik öğretmenimiz Bünyamin İNCİ ‘ye bir kez daha teşekkür ederiz.” dedi. 

Haber merkezi
 
 

zeynep taşevli matematik’te avrupa 2.cisi oldu tübitak european girl ‘s mathematical olympiad zeynep taşevli aydem fen lisesi #denizli aydem #denizlimuhabir #denizli muhabir #aydem avrupa kız Çocukları matematik olimpiyatı deniz kösehan