Başkan Erdoğan’dan Ahilik Haftası Mesajı:
Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, “Erdemli bir insan yetiştirmenin insanlığı yetiştirmek ve yüceltmek olduğunu bilerek, hayatını bu ulvi düstura vakfedenleri, böyle kutsi bir yolda ter dökenleri, böyle güzel bir hayra kan olup can verenleri ayakta alkışlıyor, aramızdan ayrılan eli öpülesi büyüklerimizi ise, rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.


Cimrilik kapısını kapatıp, lütuf ve iyilik kapısını açmaktır. İnsani ilişkilerde hoşgörülü, bağışlayıcı ve medenî davranışlar sergilemektir. Yumuşak huylu olup, kahır ve zulüm kapısını sonsuza dek kapatmaktır. Aynı zamanda akıllı ve kültürlü olmaktır. Hırsa yenilmemek, elindekiyle yetinip kanaatkâr olmak ve Allah’tan gelene, rızka razı olmaktır. Tokluk ve lezzete aldanmamak, riyazet kapısını her daim açık bırakmak, nefsin eline düşmemek, onun esiri olmamak, isteklerini yok sayabilmektir. Halktan yana kapısını bağlamak, Hak'tan yana kapısını açmaktır. Saçma sapan, insanları kıracak ve üzecek söz ya da davranışlardan ve yanlış inanışlardan kaçınmak; bilgi, ustalık, hüner ve uzmanlık kapısını ise her daim açık bırakmaktır. Yalana sığınmamak ve asla doğruluktan vazgeçmemektir.
Ahilik, milletçe, varlığımızın dayandığı temel, dosta düşmana nam salmış, herkesten takdir toplamış benzersiz kültürümüzün asıl kökleridir. Geçmişi 800 yıl öncesine dayanan Ahi birlikleri, tüm bu güzellikleri, onca asır aynı hassasiyetle yaşatmayı ve günümüze kadar getirmeyi bilmişlerdir. Böylelikle, toplumdaki dini ve ahlaki yapının yozlaşmadan korunmasını da sağlamışlardır. Ahilerimizin insanı temel alan ahlak anlayışı, çağımızdaki sosyal ve ticari hayatın da en büyük gereklerindendir. Hacı Bektaş-ı Veli'nin gösterdiği yola revan olan Ahi Evran’ın besmelesi, ahilerin de gayretiyle daha nice asırlar aynı berraklık ve coşkuyla insanlığa hizmet etmeye devam edecektir. Erdemli bir insan yetiştirmenin insanlığı yetiştirmek ve yüceltmek olduğunu bilerek, hayatını bu ulvi düstura vakfedenleri, böyle kutsi bir yolda ter dökenleri, böyle güzel bir hayra kan olup can verenleri ayakta alkışlıyor, aramızdan ayrılan eli öpülesi büyüklerimizi ise, rahmet ve minnetle anıyorum.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: