Anasayfa
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • Denizli Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • SPOR
    Amatör Ligler
  • YAŞAM
  • ETKİNLİK SİYASET SAĞLIK EĞİTİM B.ŞEHİR BELEDİYE M.EFENDİ BELEDİYE P.KALE BELEDİYE DTO IGF KÜLTÜR-SANAT BÖLGE HABERLERİ MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. B.ŞEHİR BELEDİYE
  3. Bu sergiye gelenler kahkahalara boğuluyor
B.ŞEHİR BELEDİYE
14 Mayıs 2022 - 06:14

Bu sergiye gelenler kahkahalara boğuluyor

B.ŞEHİR BELEDİYE
14 Mayıs 2022 - 06:14
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bu sergiye gelenler kahkahalara boğuluyor

53 ülkeden 485 sanatçının 967 eseri ile katıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Karikatür Yarışması sergi ve ödül töreni yapıldı. Bir şehrin sadece fiziki yatırımlarla oluşmayacağını, kültür ve sanatın da büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Sanat ve kültürle yoğrulan bir şehir istiyoruz” dedi.

Reklam
Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda yapılan programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut ve Ömer Faruk Özer, Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilcisi Mehmet Selçuk, karikatüristler ve davetliler katıldı.

Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilcisi ve yarışmanın jüri üyesi Mehmet Selçuk burada yaptığı konuşmada, yarışmaya yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Selçuk, “Kolombiya’dan Peru’ya, Amerika’dan Venezüella’ya kadar birçok ülkeden karikatür geldi. Konumuz bu sene ‘aile’ idi, yurt içinden de çok değerli karikatürler geldi. Bir şehrin şehir olması kültür ve sanata verdiği değer ile oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Sanat ve kültürle yoğrulan bir şehir istiyoruz”

Karikatür sanatının inceliklerinden bahseden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, gençlik yıllarından itibaren karikatüre ilgi duyduğunu belirterek, “Karikatür aslında bir kitaba sığacak anlatımları, birkaç etkili çizgiyle vurgulayıcı şekilde bizlere anlatıyor, zihnimizde yer ediyor” dedi.

Bugüne kadar birçok tema ile karikatür yarışması düzenlediklerini belirten Başkan Zolan, “Her yıl ayrı tema ile yarışma açtık. Amacımız hem şehrimizi tanıtmak, hem de insanlarımızı sanat ve kültürle tanıştırmaktı” dedi. Bir şehrin sadece fiziki yatırımlarla oluşmayacağını, kültür ve sanat faaliyetlerinin de büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, bu kapsamda birçok çalışma sürdürdüklerini vurgulayarak, “Sanat ve kültürle yoğrulan bir şehir istiyoruz” ifadelerini kullandı.



“Aile bizim için çok kıymetlidir”

Karikatür Yarışmasını 2 senedir uluslararası boyuta taşıdıklarını ve çok yoğun katılım olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Yarışmamızın bu yıl teması ‘aile’ idi. Aile toplumu güçlendiren ve toplumun temel taşı bir kurum. Aile ne kadar sağlam ve güçlü olursa, şehrimiz ve ülkemiz de o kadar güçlü olur. Geleceğe daha güvenle bakarız. Aile bizim için çok kıymetlidir” dedi.

Jüri üyelerine teşekkür eden Başkan Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yarışmamıza katılan eserlerin her biri çok kıymetliydi, emek vardı. Eser gönderen tüm sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Sanatla, kültürle şehrimizi daha ileriye götürelim.” Konuşmanın ardından Başkan Zolan, dereceye giren sanatçılara ödüllerini verdi. Daha sonra katılımcılar hep birlikte birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi. 100 eserin yer aldığı sergi 19 Mayıs 2022’ye kadar açık kalacak.


Yarışmada dereceye girenler

ABD, Çin, Rusya, Almanya, İngiltere, Tayland, Kolombiya, Ekvador, Avustralya gibi dünyanın dört bir tarafındaki 53 ülkeden 485 sanatçı toplam 967 eseri ile katılırken, sonuçlar geçen mart ayında açıklanmıştı. Yarışmanın 18 yaş üstü kategorisinde Bursa’dan Sait Oktay’ın eseri 1’nci, İzmir'den Cemalettin Güzeloğlu'nun eseri 2’nci, İstanbul’dan Orhan Öztürk'ün eseri ise 3’ncü oldu. Mansiyon ödüllerini ise sırasıyla Musa Gümüş (Türkiye), Bahman Jalalı Nokandeh (İran) ve M. Derhachov Oleh (Fransa) aldı. 18 yaş altı kategorisinde de Denizli’den Bahar Karaman’ın eseri 1’nci, Çorum’dan Simge Çorumlu’nun eseri 2’nci, Sinop’tan Deniz Nur Aktaş’ın eseri ise 3’ncü oldu.

 
# 2. Uluslararası Karikatür Yarışması# ödül
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
DESKİ, kan bağışında rekor kırdı
DESKİ, kan bağışında rekor kırdı
Elfin tüm engelleri aşıyor
Elfin tüm engelleri aşıyor
Batı Tiyatrosu’ndaki değişim göz kamaştırdı
Batı Tiyatrosu’ndaki değişim göz kamaştırdı
Büyükşehir Belediyesi Liseler Arası 6. Tiyatro Şenliği başladı
Büyükşehir Belediyesi Liseler Arası 6. Tiyatro Şenliği başladı
Son Haberler
Mühendis çift mesleklerini bırakıp çilek serası kurdu
Mühendis çift mesleklerini bırakıp çilek serası kurdu
DESKİ, kan bağışında rekor kırdı
DESKİ, kan bağışında rekor kırdı
İNTERNET MEDYASI ÇALIŞANLARI GAZETECİ OLARAK TANINIYOR
İNTERNET MEDYASI ÇALIŞANLARI GAZETECİ OLARAK TANINIYOR
Eğitim-Bir-Sen 8. Kez Yetkili Sendika Oldu
Eğitim-Bir-Sen 8. Kez Yetkili Sendika Oldu
Romatizmal Kalp Hastalığı Ölümle Sonuçlanabilir
Romatizmal Kalp Hastalığı Ölümle Sonuçlanabilir
BAŞKAN ÖRKİ’DEN MİLLİ MÜCADELE GÜNÜ MESAJI
BAŞKAN ÖRKİ’DEN MİLLİ MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

Ana Sayfa
GÜNDEM
ASAYİŞ
Denizli Hava Durumu
EKONOMİ
SPOR
YAŞAM
ETKİNLİK
SİYASET
SAĞLIK
EĞİTİM
B.ŞEHİR BELEDİYE
M.EFENDİ BELEDİYE
P.KALE BELEDİYE
DTO
IGF
KÜLTÜR-SANAT
BÖLGE HABERLERİ
MAGAZİN
Foto Galeri
Video Galeri
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DTO
  • EĞİTİM
  • IGF
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SİYASET
  • SPOR
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim