İhracatçıların başkanı, Çal’da yapılan toplantıda böyle seslendi;
DENİZLİ İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) geçen yıl uygulamaya koyduğu "Senden İhracatçı Olur" Projesi kapsamında Çal ilçesinde toplantı yapıldı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “İhracat için düğmeye basıldı. İlk ihracat Çin’e yapılacak” derken, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise, “Başta şarap olmak üzere büyük bir potansiyel olan Çal, dünya pazarlarında yer bulmalı. Başkan Fethi Akcan ihracat için gayret sarf ediyor. Bu kıvılcım ateş haline gelmelidir” diye konuştu.


“POTANSİYEL İHRACATÇIYA KOÇLUK YAPIYORUZ”
Henüz hiç ihracat yapmamış veya daha önce ihracat yapmış fakat süreklilik sağlayamamış olan firmalara büyük kolaylık sağlamak için uygulanan proje hakkında bilgi veren Memişoğlu, “İhracat konusunda farkındalık kazandırmayı, yeni ihracatçıların çıkmasını hedefliyoruz. İhracatımız, yeni ihracatçıların ortaya çıkması ve mevcut ihracatçıların daha çok satış yapmasıyla artar. Dış pazarda müşteri bulma teknikleri, zaman yönetimi, ihracat evraklarının hazırlanması gibi konularda eğitimler veriyoruz. Denizli’nin ilçelerinde görüştüğümüz kurumların temsilcilerine DENİB merkezinde ayrı bir eğitim daha vereceğiz. Kısacası, potansiyel ihracatçılarımıza koçluk yapıyoruz. Çal’da ihracat ile ilgili belediye kıvılcım yakmış. Bu kıvılcım ateşe dönüşmeli. Başta şarap olmak üzere bu güzel topraklarda ihracat potansiyeli var. Çal, dünya pazarlarında kendine yer bulmalıdır. Bir ihracatçı olarak katkılarından dolayı Belediye Başkanı Fethi Akcan ile ekibini kutluyorum” dedi.
ÇAL, 1 MİLYON DOLAR İLE START VERİYOR
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, tarım, turizm ve ihracat konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalardın semeresini almaya başlayacaklarını söyledi. Akcan, “Çinli heyetleri bir süre ince misafir ettik. Tüm görüşmeler, anlaşmalar tamamlandı. 2020 yılında Çin’e ilk etapta 1 milyon dolarlık şarap ihracatı gerçekleştireceğiz. Tarımsal ürünler ile şarap ihracatı için yapılacak her türlü çalışmaya katkı vermeye hazırız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: