TFF 3. Lig 4. Grup son hafta karşılaşmasında denizlispor sahasında Niğde Belediyespor ile 1-1 berabere kalmış ve tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lige düşmüştü. Karşılaşma sonrası yeşil-siyahlı taraftarlar çılgına dönmüş ve tribündeki koltukları sahaya fırlatmış, tribünde küçük çaplı yangın çıkmıştı.
Olaylı karşılaşma sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Denizlispor’a kötü haber geldi. Temsilcimize meydana gelen saha olayları nedeniyle 30 bin TL para cezası ve 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Yeşil-siyahlılar cezasını gelecek sezon oynayacağı ilk 4 maçta çekecek.
Ayrıca Başkan Fatih Aslan Kazancıo'da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 76 bin 500 TL para cezası aldı.
PFDK tarafından açıklanan kararda şu ifadelere yer verildi;
“44- DENİZLİSPOR Kulübünün, 26.04.2025 tarihinde oynanan DENİZLİSPOR-NİĞDE BELEDİYESİ SPOR Nesine 3. Lig 4. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 9.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada DENİZLİSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. maddesi uyarınca 3 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,”