'100 Güne 100 Kitap' projesiyle öğrencilere kitap sevgisi aşılanıyor
(İHA) - 100 güne 100 kitap eTwinning projesi ekibinin özverili çalışmaları ile büyük bir aileye dönüştü. Böylece pandemi sürecinde öğretmenler büyük destek göstererek çocuklara kitap sevgisini aşılamış oldu.


Denizli'de Pamukkale Hasan Veli Üğür Anaokulu Öğretmeni Ebru Öztürk, Pamukkale Ahmet Çalışkan Anaokulu Öğretmeni Hürriyet Burhan ve Pamukkale Berna Dalaman Anaokulu Öğretmeni Deniz Özer’inde ortağı olduğu projede pandemi sürecinde etkinliklerini sosyal medya üzerinde gerçekleştiren öğretmenler, toplumca içerisinde bulunduğumuz bu zor günlerde çocukları yalnız bırakmayarak evlerinde onlara misafir oldular.
Kocaeli - Gölcük İlçesi Düzağaç Anaokulu öğretmeni Merve Yağcı’nın 2017 yılında hayata geçirdiği eTwinnning projesi “100 Güne 100 Kitap” 4 yıldır istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.
Projenin kısa sürede ilgi gören sosyal medya hesapları 33 bini geçen izleyiciye ve öğrenciye ulaştı. 150 öğretmenin “Evde kalın çocuklar biz size kitap okuruz “ sloganı ile ter döktükleri projede; çocuklara kitap sevgisini aşılamak için ellerinden geleni yapan öğretmenler kaliteli kitap seçimi için hem velilere örnek oluyorlar hem de çocukların kaliteli zaman geçirmesini sağlıyorlar.
Aynı zamanda alanında değerli akademisyenlerle ve çocuk kitabı yazarlarıyla da canlı yayınlar yaparak velileri birçok konuda bilgilendiriyorlar.
Cezaevinde anneleriyle beraber kalan çocuklar için kütüphane
Proje ortağı öğretmenler yaptıkları sosyal çalışmalarla toplumda farkındalık oluşturdular. 17 ilde Kadın Kapalı Cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan çocuklar için çocuk kütüphanesi kuran proje ortağı 150 okul öncesi öğretmeni projenin sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak, yayınevlerinden izinli bir şekilde telif haklarına da saygılı olarak, çocuklara etkileşimli kitap okuyor.
Özellikle tüm dünyada yaşanan korona virüs salgını sebebiyle yüz yüze eğitimden faydalanamayan çocuklarımızı, kaliteli içerikli kitaplarla buluşmasını sağlamak, ailelerle öğrencilerin etkili ve nitelikli zaman geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla başlanan canlı yayınlarla 1 yıl içinde binlerce çocuğa ulaşılmıştır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: