DENİZLİ, kadın muhtar sayısında Türkiye sıralamasında 3. oldu. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, “Denizli 11 kadın muhtar ile 3. sıradayız. Kadın muhtar sayısının artmasının sağlanması, kadın muhtarların teşvik edilerek desteklenmesi yerel yönetim açısından son derece önemlidir” dedi.
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği (IULA) işbirliğinde yürütülen "Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı (TUSELOG) Programı" tamamlandı. Yerel yönetimlerin karar alma ve uygulama süreçlerine muhtar, aza ve mahalle sakinlerinin katılımının sağlanması amaçlanan projenin Denizli'deki 622 mahallede de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız başta mahalle muhtarını bilinçlendirerek büyükşehir, ilçe belediye yetki ve görevleri konusunda bilgi vermek, sorun çeşitlerine göre sorunlarını iletecekleri kurumlar hakkında bilgilendirmektir.
Kısa vadede ise Denizli Büyükşehir Belediyesi stratejik planı ve performans planı ve iş programı çerçevesinde gerçekleştirilebilecek projeleri hayata geçirmektir. Büyük veya küçük gruplar halinde halkın katılımının sağlanması hedeflenmiştir. Proje kapsamında gerçekleştirmeyi planladıkları en önemli çıktılardan bir tanesinin "muhtarlar eğitim kiti" olduğunu ifade eden Akın, "Türkiye genelinde ilk defa muhtarlar için bir el kitabı bizler tarafından hazırlanacak. Türkiye Belediyeler Birliği kütüphanesine eklenerek, diğer illere de çoğaltılması sağlanılacak" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: