BU yıl 32’ncisi düzenlenen Sarayköy Deve Güreşleri, ilçenin doğal arenası Demirci Deresi mevkisinde yapıldı. Ege, Akdeniz ve Marmara’dan şampiyon develerin katıldığı güreşler, tam bir festival havasında geçti.
BİNLER SARAYKÖY’E AKIN ETTİ
Sarayköylülerin merakla beklediği deve güreşleri için kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerden de binlerce kişi ilçeye geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren teraslara park edilen traktör römorkları ve kamyonetlerin kasasında mangal yakan konuklar, piknik keyfi ile deve güreşlerinin heyecanını bir arada yaşadı.
DEVELERİN KIRKPINAR’I
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, güreşlerin başlamasından önce yaptığı konuşmada, “Bugün Ege’nin, Akdeniz’in, Marmara’nın kalbi Sarayköy’de atıyor. Doğal teraslı alan, deve güreşleri için özel yapılmış bir arenadan farksız. Bu güreşleri izlemek için ilçemize gelen konuklarımızla bir arada olmaktan onur duyuyoruz.
Sarayköy, deve güreşlerinin Kırkpınar’ıdır. Böyle bir organizasyonun ev sahibi olmaktan dolayı gururluyuz. Aydın, İzmir, Balıkesir, Muğla ve Denizli’den aramıza katılan dostlarla kaynaşmanın, birlikte olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
ŞAMPİYONLAR NEFES KESTİ
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve yapılan duanın ardından güreşler start aldı. Arenaya çıkan şampiyon develerin kazanmak için verdiği kıyasıya mücadeleyi alanı dolduranlar, nefeslerini tutarak izledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: