SOSYAL paylaşım sayfalarından belgeleri yayınlayan bazı işletmeciler “kendi yemediğimiz hiçbir ürünü müşterimize yedirmeyiz” diye not düştükleri paylaşımlarıyla kendilerini anlatmaya çalışıyor.
Kırmızı et ve kıyma türü mamüllere tavuk taşlığı karıştıran işletmelerin açıklanmasını da isteyen işletme sahipleri “ Çivril’deki tüm lokantaları zan altında bırakmaya kimsenin hakkı yok. Kim karışık malzeme ya da ürün kullanıyorsa İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğü açıklasın. Vatandaş kimin ne olduğunu görsün” dedi.
Çivril’de Aralık ve Ocak ayı içinde İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğü tarafından denetlenen lokanta ve işyerlerinin bazılarında kırmızı et ve kıymaya tavuk taşlığı karıştırıldığı tespit edilmiş ve bu işletmelere 14.600 ‘er Lira para cezası kesilmişti.
Bu tarihten sonra, yetkililer açıklama yapacaklarını duyurmuşlardı. Fakat aradan geçen 3 haftalık süreye rağmen, hala bir açıklama yapılmadı. Vatandaş ta çözümü; tahlilini kendisi yaptırıp, sosyal medya üzerinden anlatmaya çalışıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: